Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні в Празі перед посольством України в Чеській Республіці відбулась акція протесту під гаслом «Обличчям до правди». Посольство України пікетувало понад 50 осіб


Сьогодні в Празі перед посольством України в Чеській Республіці відбулась акція протесту під гаслом «Обличчям до правди». Посольство України пікетувало понад 50 осіб

Прага, 16 вересня 2002 - Більшість з учасників пікету представляли «Форум Українців Чеської Республіки» та українську громадську організацію «Тризуб». Учасники присвятили акцію протесту пам’яті загиблого журналіста Георгія Гонгадзе:

Учасник пікету: Ми прийшли сюди, щоб пригадати про трагедію, що сталась в Україні, про вбивство журналіста Григорія Гонгадзе. А також показати своє обурення діями нашої влади проти журналістів, проти опозиції, проти всіх демократичних сил на Україні.

У руках більшості учасників празького мітингу були прапори України з чорною жалобною стрічкою та плакати з написами «Кучма – визнай правду», «Свободу слова Україні». Один із демонстрантів сказав для Радіо Свобода:

Учасник пікету: Я тут для того, щоб звернути увагу на дії нашої влади, щоб була якась направленість у діях нашого президента, нашої влади, для того, щоб було на кінець якесь рішення наших проблем. Уже треба шукати рішення наших проблем, вже не можна цуратися свого народу. І тільки якщо хтось скаже погане слово проти влади, його значить треба знищити. Це ж уже сталінські часи минулися. Боятися сьогодні ніхто не хоче.

Серед тих, хто сьогодні пікетував Посольство України в Чеській Республіці, були і представники Союзу білорусів за кордоном. Ідеться про те, щоб підтримати дії демократичних сил в Україні, - пояснили свою присутність на українській акції протесту громадяни Білорусі:

Учасник пікету: Коли власті в Україні не звернуть уваги на те, що в них діється, коли ми не підтримаємо наших українських братів, у них буде те ж, що й діється у нас: так само будуть зникати люди, буде збільшуватись їхня кількість, а в цілому дійде до того, до чого дійшло в Білорусі – до диктатури.

Учасники празької акції протесту схвалили заклик від оргкомітету до українських представництв за кордоном.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG