Доступність посилання

ТОП новини

У Варшаві з триденним візитом перебуває міністр оборони США Доналд Рамсфелд


У Варшаві з триденним візитом перебуває міністр оборони США Доналд Рамсфелд

Варшава, 23 вересня 2002 – У Варшаві з триденним візитом перебуває міністр оборони США Доналд Рамсфелд, який 23 вересня після зустрічі з президентом Александром Квасьнєвським висловився на тему можливої інтервенції в Іраку.

Рамсфелд візьме участь 24 вересня у неформальній зустрічі міністрів оборони країн–членів НАТО, яка розпочинається в Варшаві. Це буде остання нарада перед самітом НАТО у Празі.

Додамо відразу, що на зустріч запрошено Росію, але не запрошено Україну. Отже, шеф Пентаґону буде, як повідомляють поінформовані джерела, ймовірно, радитися зі своїми колегами стосовно питання про можливу інтервенцію в Іраку.

А 23 вересня після розмови з президентом Польщі Александром Квасьнєвським Доналд Рамсфелд заявив, що президент Сполучених Штатів іще не схвалив рішення в справі інтервенції в Іраку.

Рамсфелд зазначив, що Джордж Буш не схвалює такого рішення односторонньо. Глава оборонного відомства США нагадав, що виступ Джорджа Буша в ООН на тему необхідності ліквідації зброї масового знищення в Іраку підтримало кілька країн.

І хоч Буш казав при цьому, що час працює не на нас і що не можна бути безчинним, та, повторив Рамсфелд, одностороннє рішення в справі інтервенції в Іраку схвалене не було.

Коли журналісти поцікавилися, чи в випадку інтервенції Польща брала б участь на боці США, Марек Сівец, шеф бюро національної безпеки Польщі, який брав участь у розмовах між чільним гостем із Вашинґтона і керівниками Польщі, відповів: “Польща є поважним союзником Сполучених Штатів Америки”.

Додам, що міністр оборони США зустрівся в Варшаві з прем’єр-міністром Польщі Лешком Міллером і міністром національної оборони Єжи Шмайдзіньським.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG