Доступність посилання

ТОП новини

Норвезький арбітр вкрав перемогу у Динамо?


Норвезький арбітр вкрав перемогу у Динамо?

Прага, 2 жовтня 2002 – Третій тур першого групового турніру цьогорічної Ліги чемпіонів Європи з футболу залишив чималі сподівання для вболівальників київського Динамо. Нічия вихованців Олексія Михайличенка в голландському Роттердамі з місцевим Феєнордом трохи полегшила психологічний стан усіх любителів футболу в Україні. Проте світова преса пише про це більш в’їдливо.

Переважна більшість спортивних оглядачів світових агентств підкреслює те, що динамівцям удалося уникнути погіршення свого становища в групі Е після нічиєї з Феєнордом і якось оговтатися від розгромної поразки у Туріні від місцевого Ювентуса. А це дає українському клубові шанси на продовження боротьби у Лізі чемпіонів.

Спортивний коментар агентства Ройтерс з приводу матчу у Роттердамі зводиться до того, що Динамо, відоме своїми чудовим контратаками, довело це і в матчі з Феєнородом, «володар Кубка кубків УЕФА відчув це особливо,-на думку оглядача,- в кінці матчу, коли хавбека киян Дієго Рінкона збили з ніг захисники Феєнорда у своїй штрафні й норвезький арбітр побоявся призначити пенальті». В аналізі Ройтерс виділяється також шанс Максима Шацького після пасу того ж Рінкона, коли динамівський форвард промахнувся у фіналі матчу з вигідної позиції. Тут же наводяться слова тренера Феєнорда Ван Марвейка: «Це була добра гра. У першому таймі ми зіграли не дуже добре але в цілому змарнували п’ять чудових нагод забити гол». Французький спортивний коментатор виділяє ще одну фразу Марвейка: « Я не у захваті від одного очка. Але ми другі. Усе у наших руках»

Ройтерс наводить і коментар Олексія Михайличенка, який сказав журналістам, що він задоволений нічиєю, насамперед, із точки зору подолання психологічних наслідків поразки у Туріні і додав: «Ми концентрували увагу на командній грі і відіграли добре, не дозволивши Феєнордові використати свої шанси».

Ассошіейтед Пресс виділив чудову гру українського голкіпера Віталія Реви, який кілька разів врятував Динамо від прикрощів. І всі коментатори сходяться на тому, що й Феєнорд , й Динамо мають добрі шанси вийти з цієї групи у подальшу боротьбу за Кубок чемпіонів але все вирішать наступні матчі, особливо, гра цих команд у Києві через три тижні. Нагадаю що у групі Е Ювентус має 7 очок, Феєнорд – 5, Динамо – чотири, Ньюкасл – 0. І наведу слова тренера англійців Бобі Робсона після третьої поразки його вихованців у Туріні: «Ми не маємо поки-що жодного очка але ми хотіли б мати їх щонайменше чотири», що тут додаси. Подальша боротьба у цій групі буде не з легких.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG