Доступність посилання

ТОП новини

Донецький “Шахтар” незабаром отримає нового тренера. Як стало відомо в середу, ним може стати німець Крістоф Даум


Донецький “Шахтар” незабаром отримає нового тренера. Як стало відомо в середу, ним може стати німець Крістоф Даум

Берлін, 2 жовтня 2002 - Повідомлення про можливий ангажемент, який було запропоновано в Україні Крістофу Дауму, стало своєрідною сенсацією для німецького футболу. Адже це означає, що тренер, навколо особи якого точиться стільки дискусій у зв'язку з причетністю до кількох скандалів, все ж таки залишається в міжнародному футболі. Як повідомив у середу інтернетівський портал футбольного клубу Вердер / Бремен, переговори про підписання контракту між Крістофом Даумом та донецьким “Шахтарем” вже наближаються до завершення.

Вільна вакансія тренера в українському клубі з'явилася після того, як з цієї посади було звільнено італійця Невіо Скала, оскільки “Шахтар” програв з рахунком 5:1 віденському клубу “Аустрія” в грі кубку УЕФА. На заміну не довелося довго шукати. Вибір пав на Крістофа Даума, з яким клуб уже раніше вів відповідні переговори. Але до підписання контракту тоді справа так і не дійшла, оскільки колишнього тренера клубу Байер / Леверкузен не влаштували запропоновані йому фінансові умови. Тепер складається враження, що українці вирішили розщедритися. Як підтвердив сам Крістоф Даум, йому запропонували контракт на “досить привабливих умовах”. За даними інтернетівського порталу футбольного клубу Вердер / Бремен, за тренування донецького “Шахтаря” Даум щорічно отримуватиме від 2,5 до 3 мільйонів євро.

Нагадаємо, що свого часу Крістоф Даум мав усі шанси стати головним тренером національної збірної Німеччини, але йому довелося відмовитися від цієї кар'єри через скандал, який розгорівся два роки тому: його обвинуватили у вживанні наркотиків. У жовтні 2000-го року він був змушений полишити й клуб Байер / Леверкузен. Після цього Крістоф Даум тренував, як зазначають німецькі оглядачі, “без особливого успіху” турецьку футбольну команду Бешікташ / Стамбул.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG