Доступність посилання

ТОП новини

Вбивці Бориса Дерев’янка в Одесі і далі не покарані


Вбивці Бориса Дерев’янка в Одесі і далі не покарані

Одеса, 8 жовтня 2002 - В Одесі у актовому залі видавництва Чорномор’я проведено презентацію другої посмертної книжки першого редактора газети “Вечірня Одеса” Бориса Дерев'янка, який загинув від кулі найманого вбивці 11 серпня 1997 року. Нажаль, ті хто замовив і скоїв вбивство журналіста дотепер не відповіли за скоєне.

Олександр Глек, якого правоохоронці звинуватили у вбивстві Бориса Дерев'янка, і нині не визнає своєї провини. На суді Він заявив, що під час допитів працівники міліції застосовували тортури і примусили його взяти на себе провину за скоєний злочин.

Щоправда ці його заяви суд проігнорував.

При досить таки дивних обставинах закінчилося і життя громадського обвинувача на суді від газети “Вечірня Одеса” пана Іванова. Минулого року його знайшли мертвим на цвинтарі, із рушницею в руках. Правоохоронні органи назвали цю смерть самогубством. Щоправда, не всі з цим погоджуються.

Правозахисні організації, а серед них і фонд “Рутенія” висловлювали з цього приводу занепокоєння у багатьох листах до Києва.

Тим часом, ще не відповіли за скоєне і ті хто замовив убивство Бориса Дерев'янка.

Міліція нині про це прагне не згадувати, як і нинішній міський голова Руслан Боделан, який свого часу заявляв, що скаже правду про тих хто вбив редактора газети “Вечірня Одеса” – так це і не зробив.

Журналісти в Одесі і далі залишаються незахищеними.

Не розкритими залишаються побиття, вбивства працівників засобів масової інформації.

Тим часом, презентацію книжки Бориса Дерев'янка провела нинішній редактор газети Лариса Бурчо. Про публіцистичну творчість журналіста у світлі нинішніх політичних подій виступила упорядник книжки – дружина застреленого кілером редактора.

В актовому залі видавництва “Чорномор’я” зібралося біля сотні друзів загиблого, представники влади та журналісти.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG