Доступність посилання

ТОП новини

Огляд: «Олег Блохін - депутат без певного місця політичного життя»


Огляд: «Олег Блохін - депутат без певного місця політичного життя»

Київ, 10 жовтня 2002 - Столична преса продовжує коментувати створення у Верховній Раді депутатської більшості. “Парламентська більшість: конструктив чи піррова перемога?” - у публікації під таким заголовком газета “Правда України” зазначає, що судячи з перших результатів діяльності більшості, поки що можна говорити лише про її проголошення. В іншій статті, котру газета друкує на цій же шпальті, можна ознайомитися з журналістськими оцінками поведінки депутатів з фракції “Блок Юлії Тимошенко”, котрі раптом змінили свої опозиційні погляди і подали заяви на вступ до пропрезидентської більшості. Газета з сумом згадує слова Юлії Володимирівни, котра не так давно на питання – наскільки надійне її оточення, заявила: “Мої мужчини мене не зрадять”. Часопис зауважує, що деякі “перебіжчики” вже по кілька разів змінювали свої симпатії. Скажімо, Олег Блохін, котрий пройшов до парламенту за списком КПУ, спочатку був прихильником фракції “Батьківщина”, зараз перейшов до фракції СДПУ/о/. Зрештою, всіх цих депутатів газета зараховує до категорії людей без певного місця політичного життя.

Втім, не зважаючи на зраду колишніх однодумців, сама Юлія Володимирівна не втрачає віри у свою перемогу. Про це вона наголошує в привітанні до ветеранів УПА, яке друкує газета “Україна молода”.

“Таке не забувається” – у публікації під таким заголовком, яку можна прочитати в цьому ж числі газети, можна ознайомитися з мало відомими широкому загалові сторінками з історії УПА.

В газеті “Сільські вісті” можна ознайомитися з інформацією про перші роки повстанської армії. Публікація так і називається “Так починалась УПА”.

А в матеріалі “Чому злидарює “український Кувейт”?” часопис розповідає про непропорційний розподіл прибутків, отриманих від реалізації природних ресурсів, насамперед нафти та газу, якими багата Сумська область.

Незабаром свято Покрови Пресвятої Богородиці. З ним вітає своїх читачів переважна більшість газет. “Покрий нас від усякого зла чесним своїм омофором” – так назвала публікацію газета “Молодь України”. В ній згадується історія виникнення одного з найшановніших православних свят, а також засвідчуються спогади про різні випадки благодатної допомоги Пресвятої Богородиці, що сталися на українській землі. Зокрема, про заступництво Божої Матері під час облоги турками Почаєва, випадки зцілення завдяки чудотворним іконам. Не випадково, мабуть, і запорозькі козаки та вояки УПА обрали своєї покровителькою саме Богородицю і її свято Покрови – зауважує газета.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG