Доступність посилання

ТОП новини

Командувач військово-повітряних сил і військ протиповітряної оборони Білорусі побував 9 жовтня в Чернігові. Просто збіг у часі й місці з чутками про «Кольчуги»?


Командувач військово-повітряних сил і військ протиповітряної оборони Білорусі побував 9 жовтня в Чернігові. Просто збіг у часі й місці з чутками про «Кольчуги»?

Чернігів, 11 жовтня 2002 – Командувачі військово-повітряних сил України та Республіки Білорусь зустрічалися в Чернігові 9 жовтня. Українську сторону представляв головнокомандувач цього виду військ генерал-лейтенант Ярослав Скалько. Він тоді повідомив, що зустріч із його білоруським колегою, який до того ж очолює і війська протиповітряної оборони Республіки Білорусь, Олегом Пафйоровим – це свого роду знайомство.

Крім того, в Чернігові, за словами Ярослава Скалька, обговорювалися питання безпеки льотних полігонів сусідніх країн. Обох головнокомандувачів також цікавили спільні проблеми, а саме вони обговорювали питання утилізації військової техніки, яка вже не може за своїм станом продаватися в народне господарство. Також українська і білоруська сторони, за словами Скалька, занепокоєні тим, як ліквідувати боєприпаси, у яких закінчився термін зберігання. Сторони підписали протоколи своїх намірів.

В інтерв’ю для Радіо Свобода Ярослав Скалько сказав: “Ми – новопризначені командувачі, ще не зустрічалися і тому цікавимося, який рівень підготовки льотчиків, яка техніка використовується, обговорюємо, що можемо робити разом, щоб було дешевше й безпечніше для обох держав”.

Після перебування в Чернігові наступного дня білоруський військовий Олег Пафйоров поїхав до Василькова на зустріч із головнокомандувачем військ Протиповітряної оборони Збройних Сил України. Сьогодні візит білоруської делегації повинен був закінчитися.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG