Доступність посилання

ТОП новини

Вже другий тиждень поспіль невідомий снайпер на білому фургоні тероризує людей в околицях Вашингтона. За 12 днів він убив 8 людей


Вже другий тиждень поспіль невідомий снайпер на білому фургоні тероризує людей в околицях Вашингтона. За 12 днів він убив 8 людей

Вашингтон, 14 жовтня 2002 - Цими днями, як пише "Ассошіейтед Пресс", невідомий убивця вирішив відпочити. Поліція Вашингтона й околиць збилась з ніг, розшукуючи білий фургон. Півмільйона доларів пропонують тому, хто допоможе у пошуках злочинця. Найбільшою проблемою для поліції є те, що вбивства відбуваються без будь-якої системи. Одним вистрілом із рушниці вже були вбиті 8 осіб, серед яких чоловіки, жінки, діти. Останній вистріл пролунав просто на автомобільній заправці у районі Мангомері біля Вашингтона. Усі школи, навчальні заклади переведи на стан тривоги.

У неділю 13 жовтня, начальник поліції Монгомері Чарльз Муз оприлюднив фоторобот вантажівки, на якій, можливо, їздить убивця. Але й тут виникають складнощі, оскільки на місці останнього злочину помітили й іншу машину.

У скоєннях цих злочинів поліція підозрює недавно звільнених з армії чоловіків, які пройшли снайперський вишкіл. ФБР також перевіряє колишніх студентів снайперської школи Пентагону у Форт-Брегге, штат північна Кароліна, звільнених через проблеми з психікою, а також тих, кому відмовили у вступі.

У справі пошуку снайпера задіяні вже близько тисячі осіб.

Американці стали зараховувати останню серію вбивств до категорії тероризму. За даними соціологічного опитування, замовленого журналом „Newsweek на даний момент 47 % американців побоюються, що вони самі чи хто-небудь із членів їхньої родини може стати жертвою невідомого вбивці.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG