Доступність посилання

ТОП новини

Огляд: “Час (о) – розпочалися арешти. Федур, Григоришин... Хто наступний?”


Огляд: “Час (о) – розпочалися арешти. Федур, Григоришин... Хто наступний?”

Київ, 17 жовтня 2002 - Однією з сенсаційних новин, котрі аналізують сьогоднішні газети, є порушення суддею міського апеляційного суду Києва Юрієм Василенком кримінальної справи проти Президента України Леоніда Кучми. Постанова з цим рішенням направлена в Генпрокуратуру для проведення досудового розслідування. Відмінити постанову судді не може ніхто. Хоча це зовсім не означає, що справа дійде до суду. Докладніше про цю справу, а також про ймовірну реакцію на неї Генпрокуратури, можна прочитати в газеті “Україна молода” в статті “Така справа”, а також в “Правді України” в матеріалі “Українське диво”.

“Влада стає все відкритішою і справедливішою.” – про це не втомлюються переконувати українців з екранів телевізорів чиновники різних рівнів. Одначе дійсність, на думку газети “Вечірні вісті”, свідчить про зворотне. Поки “гарант” спілкується зі “своїми” журналістами у “своєму” прес-центрі, продовжуються незаконні арешти тих, хто мав сміливість виступити проти сильних світу цього. Подробиці – читайте в статті “Час (о) – розпочалися арешти. Федур, Григоришин... Хто наступний?”

Докладно розповідає про причини арештів адвоката Андрія Федура та російського підприємця Костянтина Григоришина кореспондентка тижневика “Грані +” Тетяна Коробова. Загалом, вона вважає ці арешти фіналом політичного тижня, що засвідчує наміри влади діяти ще агресивніше. “Іншими словами, - наголошує журналістка, - демонстративність грубих, не закамуфльованих дій влади без усяких претензій на елегантність і надання репресіям бодай якоїсь переконливості, свідчить про те, що влада вже не прагне приховувати, що вона відверто розпочала акції залякування.”

У публікації “Бізнесмена зітруть на білий порошок?” коментує арешт Костянтина Григоришина і кореспондент газети “Україна молода”. А про те, до яких наслідків призвели подібні дії влади, оповідається в матеріалі “Більшості поменшало. Банкова вже майже допиляла гілку, на якій сидить”.

Газета “Правда України” наголошує на необхідності терміново змінити податкову політику в державі. Адже непомірні податки лише заганяють у тінь підприємців, а відтак, зменшують надходження до державної скарбниці. Докладніше – читайте в статті “Податок “ із душі” не повинен душити”.

Увагу ж газети “Київські відомості” привернули дискусії навколо питання про рішення Конституційного суду щодо безкоштовно медичної допомоги, а також прагнення парламентаріїв відмінити плату за користування шкільними підручниками.

Газета “День” вирішила визначити “Рейтинг архітектурних потвор Києва” і запросила висловитися на шпальтах газети мистецтвознавців, архітекторів, а також мешканців та гостей столиці. Ознайомитися з їхніми враженнями від останніх київських новобудов – можна в статті, що так і називається “Архітектурні потвори столиці”.
XS
SM
MD
LG