Доступність посилання

ТОП новини

Скільки випив Леонід Кучма у Єревані


Скільки випив Леонід Кучма у Єревані

Прага, 14 жовтня 2002 - Популярна вірменська газета "Аравот" стверджує, що президент Кучма влаштував п’яний дебош у кав’ярні "Араґаст" у Єревані, де він був гостем президента Вірменії минулого тижня. Газета пише, що Кучма ображав музикантів і чіплявся до офіціанток, зокрема, змушуючи їх сісти між двома президентами.

Речник українського лідера Олена Громницька заявила Радіо Свобода, що це наклеп і брутальні плітки, тим більше, що жодного журналіста у кав’ярні не було. Ми зателефонували до Єревана, в редакцію газети "Аравот." Пояснює Анна Ісраелян:

"Це дійсно так, що в цій кав’ярні не було журналістів. Але ця кав’ярня у Вірменії дуже популярна: туди ходить еліта суспільства. І все, що там відбувається, не залишається без відома. Тієї ночі, коли там був Леонід Кучма, було як завжди дуже багато людей і вони це розповіли нашій газеті."

А хто ці люди?

"Вони просили не називати їхніх імен, і тому ми не можемо розголошувати наші джерела. Але все це правда. Ми це намагалися також з’ясувати у президентському апараті. Звісно, що прямо вони говорити не будуть, бо це забороняють закони дипломатії. Вони, наші джерела, навіть були обурені поведінкою Кучми, бо нашому президентові доводилося постійно просити вибачення за нього."

Чи не Ви боїтеся, що Вашу газету звинуватять в упередженому ставленні до українського лідера? "Якщо врахувати все, що ми говорили про нього, я маю на увазі його причетність до вбивства журналіста Гонгадзе, у нас був би привід для упередженості. Але в цьому випадку якоїсь упередженості не було. Це дуже пікантна деталь. Просто, коли вони були на озері Севан (там дача вірменського президента) Кучма і Кочарян трохи випили. Ви знаєте, на чистому повітрі це не дуже відчувається, а коли вони приїхали до Єревана і трохи випили знову в кав’ярні , це вже відбилося на поведінці президента України. І президенти також люди."

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG