Доступність посилання

ТОП новини

Під час візиту до Вашингтона Генеральний прокурор України Святослав Піскун зустрівся з вдовою журналіста Гонгадзе Мирославою


Під час візиту до Вашингтона Генеральний прокурор України Святослав Піскун зустрівся з вдовою журналіста Гонгадзе Мирославою

Прага, 17 жовтня 2002

Мирослава Гонгадзе

Розмова тривала більше 3 годин, ми обговорили декілька можливих версій злочину, над якими працює Генеральна прокуратура. Я попросила звернути увагу на деякі додаткові факти і глибше розглянути деякі версії. Святослав Піскун ще раз підтвердив, що вважає вбивство Георгія політичним замовленням і розглядає причетність до злочину різних політичних сил і політичних лідерів. Він повідомив, що Генеральна прокуратура України та ФБР досягли домовленості про спільну роботу по розслідуванню цього злочину і найближчим часом група ФБР приїде до України.

Мар’яна Драч

В Україні кажуть, що хочуть разом із Сполученими Штатами провести ще одну експертизу розмови в кабінеті Кучми, де йдеться про Ірак. Але чи будуть у Києві проводити експертизу записів, де йдеться про замовлення вбивства Вашого чоловіка?

Мирослава Гонгадзе

Генеральний прокурор підтвердив, що він звернувся до ФБР із проханням надати або оригінали записів, або завірені нотаріально роздруківки оригіналів записів розмов, оскільки він вважає, що як докази вони мають важливе значення. Ми також обговорили з ним питання можливого проведення за участю українських та американських спеціалістів експертизи плівок у тій частині, що стосується розмов про Георгія. Досвід для такої роботи Генеральна прокуратура набула в рамках проведення ідентифікації тіла, і генеральний прокурор пообіцяв розглянути таку можливість.

Мар’яна Драч

Ми знаємо, що попередник Піскуна пан Потебенько запрошував американських представників, але вони повернулися з Києва з порожніми руками. На Вашу думку, які шанси, що цього разу співпраця України зі Сполученими Штатами буде ефективною?

Мирослава Гонгадзе

Я бачу, що настрій досить оптимістичний, тобто в нього є політична воля для того, щоб група ФБР справді працювала. Складно говорити про перспективи, але він сказав, що вони вже, навіть, розробили план і запитання спільної роботи, тобто ФБР надало список запитань до Генеральної прокуратури, і в такій формі ця співпраця буде відбуватися. На даний момент виглядає, що керівництво Генеральної прокуратури намагається співпрацювати з потерпілими. Він сказав також, що зацікавлений у якнайшвидшому розслідуванні злочину, хоча термінів, коли воно буде завершене, не взявся називати.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG