Доступність посилання

ТОП новини

Заступник глави Адміністрації Президента України Анатолій ОРЕЛ вважає, що публікації у «Файненшл таймс» спотворюють реальну ситуацію в Україні


Заступник глави Адміністрації Президента України Анатолій ОРЕЛ вважає, що публікації у «Файненшл таймс» спотворюють реальну ситуацію в Україні

У цих публікаціях, зокрема, йдеться, що Президент Леонід КУЧМА заважає інтеграції України до Європи.

За словами заступника глави Адміністрації, такі статті не сприяють зміцненню наших інтеграційних справ. Однак, додав А.ОРЕЛ, кожен журналіст має право на свою точку зору.

Сьогоднішній номер англійської газети “Файненшл таймс", зокрема, пише, що Президент України Леонід КУЧМА «виявився в пастці власного виробництва». «Створюючи сильну владу, він спробував задовольнити всі суперечливі інтереси різних груп тиску, як в Україні, так і за кордоном. На Заході він грає роль модернізатора, який намагається не допустити союзу з Росією і створити дійсно незалежну державу. Він проголошує своєю метою вступ в НАТО і ЄС. Однак у Москві він відчуває себе як дома, вітає впровадження російських компаній в українську економіку, часто завдяки "темним" операціям», пише газета.

«Складається враження, що Президент задоволений тим, як разюче повільно відбуваються економічна й політична лібералізація, можливо, тому що це влаштовує корумповану кліку, яка його оточує. Він не зупиниться ні перед чим, щоб утримати владу, вважає "Financial Times".
XS
SM
MD
LG