Доступність посилання

ТОП новини

“Наша Україна” оголосила “війну” братам Медведчукам


“Наша Україна” оголосила “війну” братам Медведчукам

Львів, 22 жовтня 2002 - Понад 20 вантажівок підприємства “Орлан-транс”, почесним президентом якого є парламентарій Євген Червоненко, перекрили усі вулиці довкола приміщення податкової адміністрації. Свій протест водії висловлювали сигналами авто.

Близько 5 тисяч осіб, серед яких були старші люди, підприємці й молодь зібралися на площі перед будинком податкової, щоб підтримати акцію “Нашої України” “Ні сваволі податкової адміністрації на Львівщині.” Вони вимагали відставки начальника податкової адміністрації у Львівській області Сергія Медведчука, рідного брата глави президентської адміністрації. Очолили протест 15 обранців від фракції “Наша Україна”, а також парламентарій від блоку Юлії Тимошенко Андрій Шкіль. Вони говорили про те, що саме за вказівкою старшого брата глави адміністрації президента Віктора Медведчука, молодший брат руйнує підприємства в національно- свідомій області. Тут створено полігон для апробації сценарію, опрацьованого у стінах адміністрації Президента.

Спеціально до Львова прибув і лідер “Нашої України” Віктор Ющенко. У виступі під стінами податкової він сказав:

“Чому я тут, зараз у Львові? Чому у Львові сьогодні проходить мітинг біля податкової, другий –біля прокуратури, третій-біля обладміністрації?

Що нині відбувається в Україні ?А відбувається одне—громада на виборах голосує за одні політичні сили, владу представляють інші. 6 місяців пройшло після виборів. Що в цій країні змінилося з того, що було продиктовано виборцем? Ми маємо уряд, ми маємо адміністрацію, ми маємо ту владу, яка нас супроводжує 11 років. Те, що відбувається сьогодні на Львівщині під керівництвом Сергія Медведчука –це щоденно забираються наші можливості – бути Україні кращою й багатшою.

Я запитала у Віктора Ющенка в ексклюзивному інтерв'ю для радіо Свобода, чи оголосив сьогодні блок “Наша Україна” “війну” братам Медведчукам:

“Це велика честь для них. Ми оголошуємо свою політичну неприйнятність того, що робиться в українській тіньовій економіці й політиці. Ми хочемо змінити політичне безправ'я, яке сьогодні панує в Україні. Йдеться не про епізоди, які стосуються того чи іншого бізнесу, подібне твориться з сотнями українських підприємств. Це є переслідування усіх громадян України. А Медведчуків десятки. Мова йде не про персони, а про систему, яка утворилася в Україні, незалежно від території, яка експлуатується владою. Мені приємно, що у цій акції беруть участь мої друзі – депутати всіх рівнів. Я переконаний ми переможемо.”

Почути думку начальника податкової адміністрації Львівщини Сергія Медведчука не вдалося—з п'ятниці він перебуває на лікарняному. Цього тижня парламентарії зустрінуться з головою податкової Миколою Азаровим і вимагатимуть від нього відставки начальника Львівської податкової адміністрації. Вони наведуть десятки фактів про те, як незаконно на Львівщині працінивки податкової перевіряють і штрафують неугодні фірми, як податкова здійснює тиск на депутатів місцевого рівня, вимагаючи, щоб вони вступали до лав СДПУ(о).До слова, львів'яни в органи міськради обрали двох депутатів від СДПУ(о), а нині їх 23.

У Львові лідер “Нашої України” Віктор Ющенко повідомив, що в адміністрації президента намагаються на базі СДПУ(о) створити парламентську більшість, але за словами Ющенка, якщо в парламенті буде більшість, то лише демократична, а не пропрезидентська.

Народні обранці від фракції “Наша Україна” у понеділок зустрілися з львівським губернатором Мироном Янковим, якому передали лист з вимогою, щоб він висловив свою позицію щодо діяльності начальника податкової Сергія Медведчука і вимагав його відставки. Оскільки у регіон, у якому не повертають підприємцям ПДВ і не дають працювати бізнесменам не прийдуть інвестори, скільки б Мирон Янків не підписував угод із польськими підприємцями.

Наступного тижня буде скликана позачергова сесія Львівської облради, на ній депутати дадуть оцінку діяльності депутата і начальника податкової Сергія Медведчука, про це повідомив кореспондентові “Свободи” голова облради Михайло Сендак, який підтримує акцію протесту “Ні сваволі податкової адміністрації на Львівщині.”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG