Доступність посилання

ТОП новини

Міністр оборони України Володимир Шкідченко після триденної поїздки до Канади сьогодні (23-го жовтня) розпочинає візит у Сполучених Штатах


Міністр оборони України Володимир Шкідченко після триденної поїздки до Канади сьогодні (23-го жовтня) розпочинає візит у Сполучених Штатах

Вашингтон, 23 жовтня 2002 - Справа звинувачень президента України Леоніда Кучми у наданні згоди на нелегальну продаж Іракові українських радарних систем «Кольчуг» виринула під час переговорів міністра оборони України в Оттаві.

Представник Пентагону у розмові з Радіо Свобода відмовився коментувати справу українських «Кольчуг», зазначивши, що він не може ні підтвердити ні заперечити чи це питання буде на порядку денному переговорів міністра оборони України Володимира Шкідченка з главою Пентагону Дональдом Рамсфелдом, які заплановано на п'ятницю 25-го жовтня. Слід однак зазначити, що ця зустріч може співпасти з оприлюдненням попередніх результатів розслідування у справі «Кольчуг», які провели минулого тижня в Україні 13 американських та британських експертів.

Під час перебування у Вашингтоні міністр оборони України проведе переговори також із помічником державного секретаря США Елізабет Джоунс, яка на початку місяця відвідала із спеціальним візитом Київ, щоб вияснити справу з «Кольчугами». Отож не виключено, що міністру оборони Шкідченку прийдеться вияснювати ще раз поведінку й дії лише головнокомандуючого України, адже згідно з дотеперішніми відомостями військові України не були причетними до нелегальної оборудки «Кольчугами.» Попри те, однак слід наголосити, що двосторонні стосунки між оборонними відомствами України й Сполучених Штатів є насиченими тісною співпрацею. В рамках програми українсько-американських військових контактів цього року передбачено провести 64 спільних заходів. Під час першого дня візиту міністра оборони України Володимира Шкідченка у Центральному командуванні Збройних Сил США у місті Тампа штат Флорида американською стороною заплановано провести брифінг на тему “Боротьба з тероризмом та Українська підтримка”. Зазначимо, що в згідно з інформацією Центру оперативного реагування на кризові ситуації Міністерства оборони України в рамках антитерористичних операцій з жовтня 2001 дотепер 3 з половиноютисячі літаків Збройних сил США скористалися повітряним простором України. Справа боротьби з міжнародним тероризмом буде на порядку денному зустрічі в Пентагоні наприкінці тижня. Згідно з повідомленням Міністерства оборони України, буде обговорено також питання двостороннього співробітництва оборонних відомств України й США, відносини України - НАТО та стан й перспективи реформування Збройних сил України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG