Доступність посилання

ТОП новини

Кадри потрібно цінувати


Кадри потрібно цінувати

Прага, 24 жовтня 2002 – Поки кваліфікована робоча сила виїжджає з України, на Заході намагаються використати всі можливі резерви фахівців. Особливо це стосується досвідчених керівників. Ïх тепер позичають з іншої фірми, або запрошують перервати на деякий час свій заслужений відпочинок на пенсії для виконання якогось критичного для компанії завдання. Про це розповідає британський часопис Економіст у своєму останньому числі.

Що робити, як вам потрібно провести реструктуризацією новопридбаної компанії, чи продати непотрібний підрозділ, але ви не маєте жодної людини у своєму штаті, яка могла б цим зайнятися? Знайдіть собі тимчасову людину для цього завдання, радять західні «мисливці за головами», тобто фахівці з підбору кадрів.

У деяких частинах Європи це вже стало звичайною практикою, розповідає у своїй публікації британський часопис Економіст. Першими почали поширювати американський досвід тимчасових керівників голландці, а нині їх уже наслідують британські компанії. «Пошук доброго постійного керівника для компанії може потривати від трьох до шести місяців, а нам була потрібна людина негайно», - говорить голова британської компанії Gerber Foods, який терміново потребував фінансового директора для своєї німецької філії.

Серед фірм, що займаються пошуком керівників вищого класу, лідирує компанія Heiderick & Struggles, яка протягом минулого року знайшла тимчасових керівників для 60 компаній в Європі. Звичайно, таке тимчасове призначення триває до восьми місяців. Найбільшою популярністю користуються голови інформаційно-технологічного відділу та фінансові директори. Наприклад, в одній фірмі був добрий фінансовий директор, але він ніколи не проводив купівлі фірми – йому на підмогу компанія найняла іншого фінансиста на три місяці. В іншій компанії була потреба встановити нове складне програмне забезпечення, і для виконання цього завдання, запросили відповідного фахівця, який допоміг менш досвідченому колезі.

«Чи це не виглядає, як допомога безробітним начальникам», - цікавиться допитливий британський журналіст. «Де там», - відповідає його співрозмовник з кадрової компанії. «У мене є запит від одного колишнього комп’ютерного боса, якому набридло розводити коней на своєму ранчо, а інший каже: я маю власний літак, і якщо у вас знайдеться щось цікавенького для мене, я можу навіть злітати туди».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG