Доступність посилання

ТОП новини

Урагани, які вчора та сьогодні навідали країни західної Європи, пройшли також через Польщу, де завдали хоч і не таких значних, та все ж відчутних збитків


Урагани, які вчора та сьогодні навідали країни західної Європи, пройшли також через Польщу, де завдали хоч і не таких значних, та все ж відчутних збитків

Варшава, 28 жовтня 2002 - Пориви вітру у Польщі місцями сягали до 100 кілометрів на годину і спричинили значні шкоди. Жертвами природної аномалії на польській території стало три особи. Два водії автомобілів загинули на дорогах країни: один загинув внаслідок зіткнення з поваленим на дорогу деревом, а другий – у результаті зіткнення з іншим автомобілем, коли одну з машин вітер підштовхнув на зустрічну смугу.

Третя особа була смертельно поранена листом бляхи, зірваної вітром з даху будинку. Ще кілька осіб отримали поранення різних ступенів.

Значних розмірів набули також матеріальні шкоди – найбільше в західних та північних регіонах Польщі. Переважно це пошкоджені стіни та фасади будинків, зірвані лінії електропередач, поламані дорожні знаки та рекламні щити, вирвані з корінням дерева. За даними прес-служби пожежної та рятувальної охорони, бригади рятівників виїжджали вже на понад тисячу викликів.

На коротший чи довший час електроенергії було позбавлено близько двох тисяч населених пунктів, у десятках шкіл відмінено навчання. Усунення аварій та наведення порядку на дорогах проходить доволі повільно через те, що сила вітру досі не зменшується. Покращення погоди очікують у Польщі тільки вночі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG