Доступність посилання

ТОП новини

Симферопольська влада лояльна до місцевих комуністів, аби ті лише не підтримували об’єднану антипрезидентську опозицію


Симферопольська влада лояльна до місцевих комуністів, аби ті лише не підтримували об’єднану антипрезидентську опозицію

Севастополь, 31 жовтня 2002 - У Симферополі майже сенсація – міська рада дала місцевим комуністам дозвіл на проведення демонстрації і мітингу з нагоди жовтневого перевороту саме під стінами кримського уряду - на центральному майдані імені Леніна, де масові заходи офіційно дозволені лише на державні свята. Комуністи назвали це своєю перемогою.

Сесія Симферопольської міської ради ухвалила рішення про проведення 7 листопада мітингу і демонстрації трудящих на центральному майдані Леніна в Симферополі, тобто на тому місці, де раніше та ж міськрада заборонила проводити будь-які масові заходи, окрім тих, що пов’язані з відзначенням державних свят. Як повідомила прес-служба Кримського рескому КПУ, це питання було внесене до порядку денного сесії опозиційною фракцією комуністів, однак його підтримала і провладна депутатська більшість.

У рішенні, ухваленому майже одноголосно, мовиться наступне, цитую: «З огляду на історично сформовані традиції, 7-е листопада сприймається мешканцями міста як свято Великої Жовтневої Соціалістичної революції, яке нерозривно пов'язане з іменем великого державного діяча, засновника радянської держави Володимира Ілліча Леніна. Зважаючи на звернення 1-го секретаря Симферопольського комітету Компартії України і громадян, у відповідності зі статтею 39 Конституції України Симферопольська міська рада вирішила визначити місцем проведення святкових заходів 7-го листопада 2002 року, присвячених дню Великої Жовтневої Соціалістичної революції - майдан імені Леніна у місті Симферополі», кінець цитати. Читаючи цей офіційний документ, важко повірити, що вже минуло 11 років з дня проголошення незалежності, що згаданої “радянської держави” та її керівної сили – КПРС давно вже немає.

Більше того, за повідомленням прес-служби Кримського рескому Компартії, 6 листопада, у Палаці культури профспілок у Симферополі відбудуться урочисті збори, присвячені річниці Жовтневого перевороту. Як очікується, у ньому візьмуть участь і представники владних структур автономії. На думку секретаря Симферопольського міському КПУ Валерія Кучеренка, рішення сесії міськради допомогло перебороти фактичну заборону на проведення 7 листопада мітингу і демонстрації. Цитую: “це - справжня перемога комуністів, які відстояли своє право гідно зустріти улюблене свято – свято нашої спільної Батьківщини, із руйнуванням якої ніхто з нас ніколи не примириться”, – заявив Валерій Кучеренко.

Чому ж влада пішла на такі поступки лівим? Відповідь проста – кримські комуністи та їхній лідер Леонід Грач вирізняються своїм особливим – негативним – ставленням до акцій об’єднаної антипрезидентської опозиції. Тож цього разу, за інформацією з поінформованих джерел, Симферопольський міськом КПУ зійшовся з владою на тому, що цей мітинг не матиме антипрезидентського спрямування, що на ньому не буде соціалістів і “бютівців”, що його учасники рішуче засудять націоналізм і вимагатимуть державного статусу російській мові. Щоб пересвідчитися – чи це так – залишається дочекатися 7-го листопада.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG