Доступність посилання

ТОП новини

Огляд: «Завгосп Кучми перевірок не боїться»


Огляд: «Завгосп Кучми перевірок не боїться»

Київ, 6 листопада 2002 - В Україні люблять всілякі віщування та прогнози. Одним достатньо того, що нашепче йому у підворітті циганка, іншим подавай авторитетнішого “знавця майбутнього”, на кшталт Павла Глоби, ну, а люди посолідніше звертаються до прогнозів учених, а коли мова - про суспільні явища – і до політологів, хоча їхні версії розвитку подій, на жаль, також часто нагадують ворожіння на кавовій гущі. Як пише газета “Правда України” – в турботах про українських любителів пофілософствувати над перспективами розвитку господарства Кабінет міністрів Анатолія Кінаха щойно склав економічний прогноз на 2002-2006 роки. Вважається, що він буде ще узгоджуватися з певними відомствами з тим, аби потім його можна було передати для ознайомлення Верховній Раді і широкому загалові. Але найцікавішим в цій історії є те, що прогнозів, власне, є два – один песимістичний і один оптимістичний. Про те – який прогноз в Україні має більше шансів справдитися – можна довідатися зі статті “Польоти уві сні і наяву”.

Втім, не менш цікавими є люди не лише до віщувань, але й до чужих статків. Скажімо, кому б не хотілося довідатися про зарплату свого мера або ознайомитися з деклараціями про прибутки вищих посадових осіб? І Незабаром це стане можливим, - стверджує газета “Київські відомості”. Варто лишень заплатити гроші – і через три дні вашу цікавість буде задоволено. Скільки потрібно заплатити? Поки що невідомо, тому що така інформаційна відвертість органів державної влади поки що в проекті. Але проект цього закону вже внесений в порядок денний парламенту. Його назва “Про інформаційну відкритість органів державної влади і вищих посадових осіб”.

А ось увагу газети “Вечірні вісті” привернули прибутки потужної фінансово-господарської імперії з необмеженими можливостями, що має назву Державне управління справами. Щоденник стверджує, що користуючись правом, наданим особисто президентом Кучмою, займатися отриманням прибутків в обхід законів, ця структура вже суттєво поповнила свою фінансову базу. І нині нараховує в своєму активі десятки комфортабельних санаторіїв, три лікеро-горілчані заводи, кінний завод, ресторани, заповідники, унікальні історичні пам’ятки – Лівадійський і Воронцовський палаци. І апетит, судячи з усього, лише розпалюється. А все через те, що т.зв. ”президентська підсобка” прикривається законодавством про державну таємницю. Подробиці – в матеріалі “Завгосп Кучми перевірок не боїться”.

Тим часом, більшість українців продовжують жити в борг. Про те, у кого вони позичають гроші – розповідає газета “День” у статті “Особливості національного кредитування”.

“Гора з горою не зійдеться, а опозиція з владою – тим паче” – у публікації під таким заголовком газета “Україна молода” розповідає про нещодавній “круглий стіл”, на який мали зібратися представники влади та опозиції. А в статті “Демократія за Оруелом” кореспондент газети розповідає про те, як всевидюща міліція знаходить і допитує студентів, котрі брали участь в акції “Повстань, Україно”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG