Доступність посилання

ТОП новини

Брюсель готується до приїзду Володимира Путіна


Брюсель готується до приїзду Володимира Путіна

Брюсель, 6 листопада 2002 - Цієї середи Північно-Атлантична Рада НАТО на рівні послів обговорила низку питань, які стосуються підготовки до празького саміту НАТО, становища на Балканах, інформаційного і технічного забезпечення роботи журналістів під час саміту, а також що робити з домаганнями Лукашенка приїхати до Праги на саміт і про зустріч наступного понеділка Генерального Секретаря НАТО Джорджа Робертсона з президентом Росії Володимиром Путіним.

Пресслужба НАТО очікує, що до Праги для висвітлення роботи саміту приїде приблизно півтори тисячі журналістів. Тому НАТО має вжити всіх зусиль, аби журналісти мали добрі умови для оперативного одержання і передачі інформації своїм мас-медіям. Контроль над цим, як повідомив речник НАТО, візьме сам Генеральний Секретар альянсу Джордж Робертсон.

Наступною темою засідання Північно-Атлантичної Ради були Балкани. А саме, яким чином покращити взаємодію військових миротворчих підрозділів з місцевою поліцією в Македонії і, чи вже не настав час скорочувати кількість натівських військових миротворців на Балканах. Посли вирішили перенести обговорення цієї теми на празький саміт.

На запитання кореспондента радіо “Свобода”, чи координує чеське Міністерство Закордонних Справ з керівництвом НАТО питання видати президентові Білорусі Олександрові Лукашенко візу, про що пишуть чеські часописи, речник альянсу відповів, що НАТО лише поінформоване Чеським МЗСом про те, що президент Лукашенко звернувся за візою, однак питання видачі візи Лукашенкові вирішуватиме Прага. Але в будь-якому разі лідери країн альянсу з паном Лукашенком зустрічатись не планують, сказав натівський посадовець.

Цієї середи також відбувся робочий ланч Генерального Секретаря НАТО Джорджа Робертсона в товаристві Верховного представника ЄС Хав’єра Солани, під час якого сторони обговорили організацію 11 листопада зустрічі Володимира Путіна з Генсеком НАТО Джорджем Робертсоном. Володимир Путін прибуває наступного понеділка до Брюселя для участі в саміті ЄС-Росія.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG