Доступність посилання

ТОП новини

Російське МЗС висловило Чеському громадському телебаченню звинувачення в підтримці терористів після показу документального фільму «Зворотна сторона світу» про війну в Чечні в 1999 р.


Російське МЗС висловило Чеському громадському телебаченню звинувачення в підтримці терористів після показу документального фільму «Зворотна сторона світу» про війну в Чечні в 1999 р.

Прага, 7 листопада 2002 - Документальний фільм «Зворотна сторона світу» мав прем’єру майже два роки тому. Його повернення на телеекран відбулось 31 жовтня цього року, спочатку на другому каналі Чеського громадського телебачення, а на початку цього тижня фільм показали ще раз - ввечері на першому телеканалі. Автором фільму є Яромір Штєтіна - досвідчений чеський журналіст і відомий публіцист, керівник доброчинного фонду при чеському громадському телебаченні «Людина в біді». Яромір Штєтіна бував у Чечні не раз, він добре знає Грозний, інші терени Чечні. Події війни 99 року, життя місцевого населення посеред розгромленого міста, людське горе, розмови з цивільними - дітьми, жінками, старими - про це розповідає фільм чеха про чеченців «Зворотна сторона світу».

Відразу після другого показу стрічки міністерство закордонних справ Росії видало заяву, в котрій звинуватило чеське телебачення в підтримці терористів. «У час, коли міжнародна спільнота консолідує свої сили в боротьбі з тероризмом, в деяких країнах, між якими, на жаль, також Чехія, все ж знаходяться діячі, котрі зацікавлені в пропаганді ідей міжнародного тероризму», - мовиться в заяві російського МЗС.

Чеська сторона російську інтерпретацію фільму про Чечню категорично відкинула. Ось що з цього приводу кореспондентові Радіо «Свобода» сказав речник чеського громадського телебачення Ріхард Клатовскі:

Р. Клатовскі: Чеське телебачення рішуче відмежовується від абсурдних визначень російської сторони стосовно того, що ми на наших екранах підтримуємо тероризм. Ми вважали своїм обов’язком інформувати медія і громадські організації про події, що стались в московському театрі, в широких взаємозв’язках. Відразу після події ми оперативно внесли до наших програм спеціальні випуски новин, організовували спеціальні дебати на цю тему. Також ми доповнили цю мозаїку і згаданим унікальним документом.

Як заявив речник Чеського громадського телебачення, і в сьогодні ухваленій заяві чеська сторона відкидає протест МЗС Росії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG