Доступність посилання

ТОП новини

Польща «неприємно стурбована» з приводу України


Польща «неприємно стурбована» з приводу України

Прага, 11 листопада 2002 - Польський міністр закордонних справ Владзіміж Цимошевіч заявив, що Польща «неприємно стурбована» з приводу останніх подій в Україні. Польща завжди була свого роду адвокатом своєї східної сусідки перед західними країнами, але тепер вона збентежена ситуацією в Україні, говорить кореспондент австрійської газети Die Presse.

«Немає жодних ознак того, що керівництво у Києві було би готове до справжніх компромісів, які необхідні для побудови стабільнішої політичної системи», - говорить в інтерв'ю австрійській газеті польським міністр закордонних справ. Поляки, нагадує газета, першими визнали незалежність України і з того часу намагалися домогти сусідці у складному процесі політичної та економічної трансформації. «Тому, - говорить Владзіміж Цимошевіч, - ми маємо право зараз говорити, що процес змін в Україні не відбувається достатньо швидко і достатньо глибоко».

Саме зараз, коли Україна демонструє бажання вступити до НАТО та Європейського Союзу, вона повинна бути готова забезпечити необхідні передумови для цього вступу.

В інтерв'ю австрійському щоденнику Владзіміж Цимошевіч також торкнувся проблеми незаконного постачання Україною радарної системи «Кольчуга» до Іраку. Він сказав: «Нас неприємно вразило, що після візиту американських та британських експертів до Києва, дорікання так і не були зняті».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG