Доступність посилання

ТОП новини

Прогнози економічного розвитку країн-кандидатів


Прогнози економічного розвитку країн-кандидатів

Брюсель, 13 листопада 2002 - Цієї середи комісія Європейського Союзу оприлюднила прогнози економічного розвитку до 2004-го року країн ЄС котрі входять в Європейський Монетарний Союз, прогнози економічного розвитку країн-кандидатів, а також надала пропозиції щодо покращення економічного становища в найменш відсталих країнах–кандидатах Румунії та Болгарії.

Економічна активність країн Єврозони, тобто тих 12 країн ЄС де запроваджена єдина валюта – ЄВРО протягом останнього кварталу нинішнього року вселяє оптимізм. Економісти прогнозували, що країни єврозони завершать нинішній рік з бюджетним дефіцитом, який становитиме 2,3%. Однак, як то мовиться, “не бійтесь несподіванок, серед них бувають і приємні”. Такою приємною несподіванкою стало те, що замість очікуваного бюджетного дефіциту в 2,3 відсотка, дефіцит виявився значно меншим - 0 цілих 8 десятих процента. Це, зазначив під час прес брифінгу речник Єврокомісії з економічних питань Томас Герасімос, просто небачений прогрес за останні 6-7 років в історії ЄС. Євро міцно закріпилося в першу чергу на європейському фінансовому ринку, на фінансових біржах Нової Зеландії, Австралії і поступово утверджується на фінансових біржах Канади та Сполучених Штатів Америки.

Інший документ, який схвалила цієї середи Європейська Комісія стосувалася прогнозів економічного розвитку країн кандидатів у Європейський Союз. Європейська комісія відзначає, що в загальному в країнах-кандидатах намічається економічне зростання. Якщо минулого року власне виробництво товарів зросло на 2,1 відсотка, то в нинішньому році воно вже піднялось до трипроцентної відмітки. Найкращі показники в Кіпра, Чехії, і,не дивуйтесь, колишньої республіки СРСР – Естонії. Задніх пасуть Румунія та Болгарія. Тому 13 листопада, тобто в цю середу Єврокомісія ухвалила пропозиції щодо надання допомоги Болгарії і Румунії в реструктуризації фінансових фондів, аби Болгарія і Румунія змогли виконати відповідні критерії ЄС до 2004.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG