Доступність посилання

ТОП новини

“УКРФЕРРІ” збільшує співпрацю на шляху до Туреччини...


“УКРФЕРРІ” збільшує співпрацю на шляху до Туреччини...

Одеса, 14 листопада 2002 - На регулярну судноплавну лінію Одеса-Стамбул-Одеса вийшов новий пасажирський пароплав “Олександр Сафонцев”. Поява ще одного судна, яке курсує між берегами Босфора і Одесою викликано перш за все зростанням обсягів співпраці між Україною та Туреччиною.

Лише за перші місяців 2002 року товарообіг між Україною та Туреччиною у порівнянні з аналогічним терміном минулого року збільшився на 14 відсотків в експорті та на 8 відсотків в імпорті. За прогнозами фахівців, він має перевищити цього року один мільярд 300 мільйонів доларів.

Значна частина цих вантажів перевозиться пароплавами судноплавної компанії “Укрферрі”, яка постійно створює нові транспортні можливості для поглиблення взаємин між причорноморськими країнами.

Минулого року одеські моряки відкрили регулярну паромну лінію між Іллічівськом та Дериндже, а нині до найпопулярнішого, на лінії Одеса-Стамбул, серед українських туристів парому “Каледонія” додався і вантажопасажирський – “Олександр Сафонцев”:

«Це судно розраховано на перевезення 36 пасажирів і 700 тон вантажів – повідомив директор з маркетингу і розвитку компанії “Укрферрі” Роман Моргенштерн. Його найважливішою характеристикою є наявність двох трюмів, які забезпечують температурний режим від –20 до +18 градусів. Це перш за все створює можливості для перевезення фруктів та овочів, вирощуванням яких на цілу Європу відома Туреччина. Вже у наступному рейсі, крім традиційних турецьких товарів ми очікуємо зі Стамбула велику партію лимонів, мандаринів для українського ринку”.

Необхідно підкреслити, що поставивши на лінію ще одне судно, яке, як і “Каледонія” буде стояти у Стамбулі біля причалу морвокзала Каракой, судноплавна компанія “Укрферрі” забезпечила регулярний підвіз вантажів та їхнє перевантаження протягом цілого тижня. Така можливість зменшує транспортні витрати, підвищує ефективність роботи автотранспорту.

Пароплав “Олександр Сафонцев” буде відходити з Одеси на Стамбул щовівторка, а повертатися до Одеси у неділю.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG