Доступність посилання

ТОП новини

Огляд: «Коломієць знав “замовника”, однак відмовився виконати його вимоги»


Огляд: «Коломієць знав “замовника”, однак відмовився виконати його вимоги»

Київ, 21 листопада 2002 - Сьогодні та завтра у Празі творитиметься історія. Сім країн, які ще кільканадцять років тому належали до комуністичного блоку, отримають запрошення на вступ до НАТО. Україна по всьому своєму західному кордону стає сусідом Альянсу, а у політичному плані віддаляється від нього. Знову ті, що мали рівний з Україною старт, виявилися прудкішими та рішучішими. – про це з сумом констатує кореспондент газети “Україна молода” у публікації “Семеро і празький торт”.

Існує вірогідність, що сьогодні Україні отримає нового прем’єра, - зазначає кореспондент газети “Україна молода” - донецький “правитель” Віктор Янукович , якого з подачі т.зв. “більшості” запропонував на цю посаду президент, ще з понеділка обходить “дозором” свої, тобто пропрезидентські, “володіння” у Верховній Раді. І кожна зустріч з котроюсь із “більшовицьких” фракцій додає Вікторові Федоровичу оптимізму. Останніми днями відбулося активне укладання угод та домовленостей між деякими фракціями та кандидатом на прем’єрське крісло. Докладніше про них можна довідатися з публікації “Кандидатські обіцянки – депутатам радість”, або “Парламентарії хочуть продати свої голоси Януковичу якнайдорожче”.

В цьому ж числі “УМ” коментує останні зміни в Народному русі України та прогнозує майбутнє співробітництво між двома Рухами.

Дописувач тижневика “Українське слово” розмірковує над тим, якою може бути Україна за прем’єра Віктора Януковича. Прогноз невтішний, оскільки на думку автора, Україна поступово стане Малоросією.

В цьому ж числі у статті “УПА, Литвин та Волинь” головний редактор тижневика дає націоналістичний аналіз твердженням голови Верховної Ради Володимира Литвина, викладеним у його статті “1000 років сусідства і взаємодії”. Мова – про деякі суперечливі моменти з історії українсько-польських відносин. Зокрема, про події на Волині і відносини між польським і українським підпіллям.

“Ще одне “таращанське тіло?” – у публікації під таким заголовком газета “Вечірні вісті” робить кілька припущень щодо можливих причин загибелі директора інформагентства “Українські новини” Михайла Коломійця. Серед версій є й такі, що журналістові були передані деякі надзвичайно небезпечні документи, сам факт прочитання яких вже становить небезпеку для життя. Мова, ймовірно, йде про наміри “скинути” через агентство певний серйозний компромат. “Мабуть, - мовиться далі в статті, - Коломієць знав “замовника”, однак відмовився виконати його вимоги. Наслідок – смертельна небезпека, яку журналіст зміг передбачити, але якою не зміг уникнути” .

За народним календарем – цього тижня самий час замерзати річкам, а людям – шукати шлях для саней. Натомість, настало запізніле “бабине літо”. Найвірогіднішою, на думку газети “Київські відомості”, причиною цього, є глобальне потепління, яке на Україні має свої особливості. Так, наприклад, за останнє століття потепління склало 0,6 градусів за Цельсієм, а підвищення середньорічної температури в Україні – від 0,7 до 0,9 градусів. Однак, найзагадковіші явища відбуваються в Криму, де не спостерігається підвищення температури. Відтак газета робить припущення, що з часом в поліських лісах може бути тепліше, аніж на кримському узбережжі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG