Доступність посилання

ТОП новини

Журналісти ДТРК “Крим” протестуючи проти цензури новинних програм, створили страйком


Журналісти ДТРК “Крим” протестуючи проти цензури новинних програм, створили страйком

Симферополь, 21 листопада 2002 - На кримському державному телебаченні – скандал. Журналісти Держтелерадіокомпанії “Крим”, протестуючи проти цензури новинних і політичних програм, створили страйком і погрожують оголосити попереджувальний страйк. Вони стверджують, що на кримському державному телебаченні його керівництво запроваджує цензуру.

У середу зранку генеральний директор ДТРК “Крим” Валерій Низовий зняв з прямого ефіру популярне політичне ток-шоу “Вибір”, того ж дня, виступаючи на сесії кримського парламенту, пан Низовий заявий, що жорстко контролюватиме роботу інформаційних програм:

“Ми наводимо у цьому плані певний лад, тут будуть внесені корективи наших взаємин і буде замовлення, буде своєрідний наряд на зйомки тих подій, де потрібно”, - заявив керівник кримського державного телебачення і радіо. І все це спонукало журналістів інформаційних програм ДТРК “Крим” заявити про “спроби цензури, обмеження журналістських прав і тиску на свободу слова”.

Шеф-редактор програми “12 хвилин новин” Олена Рожен в четвер на прес-конференції заявила, що на журналістів також тисне новопризначний керівник телебачення в структурі телерадіокомпанії Людмила Хорошилова. За словами пані Рожен, журналісти ухвалили рішення створити власну профспілку і страйковий комітет:

“Створюючи страйком, ми не виключаємо такий варіант розвитку подій, що нам доведеться боротися за свої права і провести попереджувальний страйк, оскільки ми вважаємо, що працювати в умовах цензури новинна програма не може і не повинна”, - заявила шеф-редактор програми “12 хвилин новин”

Тим часом Людмила Хорошилова, яку журналісти звинуватили у спробах цензури, спростовує усі закиди її підлеглих. Вона стверджує, що хоче лише навести лад у телевізійному господарстві, зробити програму новин більш професійною та якісною. Людмила Хорошилова:

“Природа цього конфлікту, на мій погляд, - в особистих амбіціях та корисливих інтересах. Сьогодні журналістська громадськість, на мій погляд, стала свідком своєрідного автодафе – публічного самознищення керівників редакції як професіонала та особистості”.

Конфлікт у Держтелерадіокомпанії “Крим” триває, водночас, телевізійники закликали пані Хорошилову покинути посаду голови Кримської організації Національної Спілки журналістів України, яку вона обіймає.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG