Доступність посилання

ТОП новини

Огляд: “Віктор Янукович: з речами на Київ”


Огляд: “Віктор Янукович: з речами на Київ”

Київ, 22 листопада 2002 - “Новий прем’єр: що далі?” – у публікації під таким заголовком газета “День” вміщує коментарі політологів, журналістів та соціологів щодо обрання прем’єром Віктора Януковича. На думку деяких політологів, новий прем’єр не має досвіду роботи на всеукраїнському рівні. Тому йому доведеться пристосовуватися до нових умов і одночасно вчитися. До того ж управлінський стиль, який годився для обласної держадміністрації, навряд чи підійде для Кабінету Міністрів, - переконані експерти. Хоча більшість опонентів Януковича зараз непокоїть питання: чи не почнеться новий всеукраїнських перерозподіл власності і ринків. Імовірність цих процесів, на думку політологів, досить висока. А майбутній рік з економічного погляду буде дуже непростим, на нього припаде пік виплат із зовнішньої заборгованості. З політичних питань – найголовніше: чи увійде новий прем’єр до клубу учасників президентських перегонів? Нарешті, замість проблеми “двох Вікторів”, для українського політикуму виникає проблема “трьох Вікторів”. Наскільки міцною виявиться формула “мирного співіснування” між двома Вікторами у виконавчій владі? Прогнозувати відповіді на ці питання ще трохи зарано, - переконані експерти.

А ось донецький кореспондент газети “Україна молода” докладно розповідає про те, яким запам’ятався Віктор Янукович його землякам. Насамкінець журналіст розмірковує над невтішними перспективами нового прем’єра, зокрема, про неминучість політичного протистояння з потужними політиками і досвідченішими опонентами, які на донецькій землі зустрічалися доволі рідко. Причому вести прямолінійне й силове протистояння так, як це робилося в Донецьку, вже не вдасться. Про те, які ще прикрі несподіванки може зустріти в столиці Віктор Федорович можна довідатися зі статті “Віктор Янукович: з речами на Київ”.

А ось ознайомитися з головними етапами життєвого шляху новообраного прем’єр-міністра, а також з його податковою декларацією можна на першій шпальті газети “Молодь України”.

В цьому ж числі часопису можна ознайомитися з рецензією на нещодавно випущений в прокат фільм Юрія Іллєнка “Молитва за гетьмана Мазепу”. Цей фільм, - нагадує кореспондент газети, - було знято за кошти, які український кінематограф не отримував за всі роки незалежності. А тому, і вимоги до нього особливі. Ознайомивши читачів з власною, не надто втішною для творців фільму думкою, автор статті наголошує, що такі картини не можна знімати за державний кошт. Журналіст наводить для прикладу польського режисера Єжи Гофман, який на зйомки фільму “Вогнем і мечем” взяв величезний кредит у банку, заставивши своє майно. Довідатися – які моменти найбільше обурили кореспондента газети можні зі статті “За що тебе покарано, Мазепо?”

“Багатство і бідність” – у публікації під таким заголовком газета “Сільські вісті” аналізує причини економічних занепаду України.

А в статті “Судять редактора” можна довідатися про перебіг судового процесу над головним редактором тижневика “Свобода” Олегом Ляшком.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG