Доступність посилання

ТОП новини

У Криму створена перша журналістська профспілкова організація


У Криму створена перша журналістська профспілкова організація

Симферополь, 28 листопада 2002 - У Державній телерадіокомпанії “Крим” створена перша в автономній республіці профспілкова організація журналістів. У Симферополі також почав діяти оргкомітет із заснування Незалежної профспілки журналістів Криму.

До першої в Криму журналістської профспілкової організації увійшли 22 працівники інформаційної програми “12 хвилин новин” Держтелерадіокомпанії “Крим”, які таким чином відреагували на тиск і цензуру з боку керівництва телерадіокомпанії. Розповідає голова журналістської профспілки Володимир Болотін:

“На жаль в нашій державі і далі діє стара і не дуже смішна приказка: “Порятунок потопаючих – справа рук самих потопаючих”. Тому ми вимушені були, щоб захистити свої професійні права, захистити, зрештою, конкретно свободу слова, створити власну профспілку. Справа тут не в якійсь політиці, ми й так, як журналісти, з політикою достатньо зіштовхуємося. Тут, оскільки виник тиск на журналістів, з чиновниками дуже важко боротися наодинці. Вони завжди можуть використати владу і закон. А нам треба теж якось захищатися”, - сказав пан Болотін.

Він повідомив, що кримські телевізійники приєднаються до Незалежної профспілки журналістів України, установчий з’їзд якої має відбутися у січні наступного року. Про наміри створити власні профспілкові організації також заявили журналісти ще кількох симферопольських засобів масової інформації. А незалежна профспілка Держтелерадіокомпанії “Крим” тим часом уже оголосила передстрайковий стан і створила страйком. Як повідомила голова Кримської Асоціації вільних журналістів Ліля Буджурова, у п’ятницю журналісти ДТРК «Крим» проводять попереджувальний страйк проти цензури на кримському телебаченні, яка посилилася останнім часом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG