Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі незабаром створять страйковий комітет


В Одесі незабаром створять страйковий комітет

Одеса, 29 листопада 2002 - Про це, під час прес-конференції в редакції газети “Юг”, заявив Голова Всеукраїнської організації “Братство” Дмитро Корчинський. Він повідомив журналістам, що на державному рівні вже створено Всеукраїнський страйковий комітет.

“Ми не закликаємо публіку бунтувати чи страйкувати. Але, якщо в Україні є люди які піднялися на акцію протесту, з будь якої причини, \побутової, виробничої, з пенсійних тем, з політичної теми\ - ці люди можуть розраховувати від нас на політичну, інформаційну, юридичну і, в деяких випадках, фінансову підтримку” – наголосив Дмитро Корчинський і далі продовжив:

“Ми вважаємо, що будь яка група людей, яка наважилася на організований спротив, не повинна лишатися без допомоги.

Всеукраїнський страйковий комітет стане координуючою силою.

В Одесі так само буде його філія

Я вважаю цю діяльність надзвичайно необхідною. До того часу коли коридорна і кабінетна політика в Україні буде переважати – жодних суттєвих змін не буде. Вулиця має активізуватися, а профспілки перейти в руки активних людей здатних до боротьби ”.

В деяких регіонах України вже ведеться активна робота з метою активізації профспілок у Вищих навчальних закладах і перехоплення їхнього керівництва.

На прохання журналістів висловив Дмитро Корчинський і ставлення до нинішньої ситуації в Одесі.

За його словами: “В Одесі холодно...

І я думаю, що якби мером Одеси залишався Едуард Гурвіц то середня температура була б градусів на вісім-десять вищою. А так, холодно і це триватиме до того часу поки ситуація буде незмінною. Одеситів хвилюють перспективи.

Ми маємо підготуватися, що суспільна атмосфера змінюється. Це ми бачимо у Києві та багатьох регіонах. Не виключенням є в і Одеса.

Якщо два-три роки людей мало що цікавило і підняти їх на протест не було можливості – нині ситуація змінилася. Значно більше людей, ніж раніше, готові до активних дій, або до підтримки активних дій.

Такої кількості активних студентів, як ми бачимо це сьогодні, я не бачив останні десять років...”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG