Доступність посилання

ТОП новини

Річницю референдуму про незалежність згадали у Миколаєві


Річницю референдуму про незалежність згадали у Миколаєві

Одеса, 2 грудня 2002 - У Миколаєві 1 грудня, з нагоди річниці Всеукраїнського референдуму про незалежність, проведено конкурс Фестивалю української патріотичної пісні “Червона калина”.

Ініціаторами його проведення стали обласна організація Народного Руху України, миколаївський міськвиконком та обласне управління сім’ї та молоді.

А мета конкурсу – відродження української патріотичної пісні, адже Миколаїв є традиційним південноукраїнським центром козацьких традицій.

Цього дня до Міського Палацу творчості школярів зібрались близько півсотні талановитих учасників та двохсот виконавців.

Фестиваль цей є щорічним і його підсумки буде підведено 6 грудня - в День Збройних Сил України.

Голова Миколаївської крайової організації Народного Руху України Юрій Діденко в інтерв’ю для радіо “Свобода” назвав день 1 грудня визначним в історії України, але, на його думку, “для реалізації задумів прихильників незалежності необхідна негайна зміна влади в Україні...

Сумно констатувати, що українці, які щиро 1 грудня проголосували за незалежність, сьогодні не мають держави про яку вони мріяли у 1991 році. Очікуваного добробуту немає.”

Серед присутніх на конкурсі української патріотичної пісні “Червона калина” був і відомий миколаївський поет Дмитро Кремінь.

В Одесі влада проігнорувала річницю Всеукраїнського референдуму.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG