Доступність посилання

ТОП новини

Мати померлого журналіста Михайла Коломійця стверджує, що Валерій Хорошковський звинуватив її сина у фінансових зловживаннях


Мати померлого журналіста Михайла Коломійця стверджує, що Валерій Хорошковський звинуватив її сина у фінансових зловживаннях

Прага, 2 грудня 2002 - Мати померлого журналіста Михайла Коломійця розповіла Радіо Свобода про те, що зверталася за допомогою у пошуках сина до Валерія Хорошковського як одного із співвласників агентства "Українські новини," але у відповідь той звинуватив Коломійця у фінансових зловживаннях. На той час Хорошковський був першим заступником голови Адміністрації президента України, а тепер він отримав посаду в новому уряді - міністра економіки та з питань європейської інтеграції. Ось, що розповіла Ольга Коломієць про свою розмову з Хорошковським:

Я йому подзвонила й сказала, що якщо є можливість, чи можна частину грошей направити на пошуки, тому що це все таки коштує багато. В мене не було претензій до київської міліції, але мало що. Він мені сказав буквально так /тільки він казав російською мовою/:

«Коломієць наробив боргів на півтора мільйона і залишив після себе двомісячну невиплату зарплатні. А коли треба було платити, він зник». Тон був таким, а, можливо, ще й більш образливим. Не знаю навіщо, але я сказала тоді: «Так, що, мені нічого не належить?» - «Чому? Половина його боргу! Ви ставите дивні для мене питання». Я тихенько поклала слухавку і не стала більше з ним говорити. Розумієте, це вже факт. Усе інше - тільки мої домисли, а це - факт.

Мар’яна Драч

Тобто ця розмова відбулася ще до того, як стало відомо про те, що Михайла Коломійця вже немає з нами?

Ольга Коломієць:

Так, звичайно, коли знайшли тіло, мені вже було не треба нікуди звертатися. Тому що за кошти країни мене повезли до Мінська, привезли труну з тілом, і мені це нічого не коштувало. Це не головне, але, мабуть, це треба сказати.

Мар’яна Драч:

Але щодо Хорошковського, то після цього у Вас вже ніяких контактів з ним не було?

Ольга Коломієць:

Ні. Я думала, що у нього вистачить розуміння, коли він узнав, що коли він мене так вичитав, моя дитина вже була мертва... то, мабуть, треба було все таки подзвонити й вибачитися переді мною хоча б за своє хамство. З першого ж дня, як тільки Михайло зник, я питала його колег: «Скажіть мені, чи немає там чогось фінансового?» Я боялася, щоб Мишко не вкрав гроші і не втік. Мало, що в житті буває. Вони сказали, що ні, ні в якому разі, жодної копійки, які належать не особисто моєму синові, а, скажімо, «Українським новинам», хоча половина всіх «Українських новин» теж йому належить. Але, якщо він узяв якісь гроші, це, скажімо так, тільки його зарплата. І вони мене запевнили... Навіщо ж? Я ж у них запитала. І раптом така заява! Для мене це було просто жахливо.

Мар’яна Драч:

Але сам Валерій Хорошковський на запитання Радіо Свобода відповів, що такої розмови з матір’ю Михайла Коломійця в нього ніколи не було.

Тим часом Ольга Коломієць висловила стурбованість тим, що експертиза тіла її сина затягується.

Ольга Коломієць :

Треба зрозуміти, що цьому нещасному тілу вже більше місяця. А поки приїде експерт, то буде вже півтора. І кожен божий день... це вже не тіло, це вже щось таке...і воно кожен день втрачає те, що було, те, що потрібно, навіть, тій же прокуратурі, тому ж міжнародному експерту.

Мар’яна Драч:

Прокуратура Києва планує розпочати експертизу тіла Михайла Коломійця наступного тижня за участю іноземних фахівців. Так, зокрема, планується участь французького експерта Жана Ріволі, який вже приїздив в Україну, щоб допомогти розслідувати смерть іншого українського журналіста – Георгія Гонгадзе.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG