Доступність посилання

ТОП новини

Звинувачений у замовленні вбивства кримського депутата редактор євпаторійської газети звільнений з-за ґрат


Звинувачений у замовленні вбивства кримського депутата редактор євпаторійської газети звільнений з-за ґрат

Сиферополь, 04 грудня 2002 - Апеляційний суд Автономної Республіки Крим у вівторок скасував рішення місцевого суду Симферополя про арешт головного редактора газети “Євпаторійская нєдєля” Володимира Лутьєва. Журналіст, звинувачений у спробі замовити вбивство кримського депутата і підприємця Миколи Котляревського, був звільнений з-під варти і в супроводі його адвоката Олександра Гнєздова повернувся до Євпаторії.

Головного редактора євпаторійської газети Володимира Лутьва, затриманого Управлінням з боротьби з організованої злочинності кримської міліції 11 листопада, Апеляційний суд Криму звільнив під підписку про невиїзд. Своїм колегам журналіст Лутьєв перед поверненням до Євпаторії сказав, що його арешт і всі звинувачення – є провокацією, вони надумані і пов’язані з позицією газети “Євпаторійская нєдєля”. Цитую: “Не було б газетних публікацій – не було б і цієї справи”, - заявив Володимир Лутьєв. Він повідомив, що після двох тижнів ув’язнення почуває себе погано.

Нагадаю, що пана Лутьєва правоохоронці звинуватили в замаху на замовлення убивства депутата кримського парламенту Миколи Котляревського, якого журналіст викривав і критикував на шпальтах своєї газети, а також у низці економічних злочинів, вчинених у 1995 році. У звязку з її резонансністю, цю справу взяли під свій контроль Київське представництво “Репортерів без кордонів” та Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова.

Адвокат журналіста Олександр Гнєздов заявив кореспондентові Радіо “Свобода”, що побоюється провокацій, саме тому він особисто супроводжував Володимира Лутьєва до Євпаторії, де той мешкає. Тим часом ще один герой цієї історії Микола Котляревський у спеціальному листі “висловив своє занепокоєння” у зв’язку з рішенням Апеляційного суду автономії. Він заявив, що має намір просити правоохоронні органи надати йому охорону і видати зброю для самооборони, оскільки вважає Володимира Лутьєва соціально-небезпечною людиною.

Розслідування цієї дивної справи далі проводить кримська прокуратура. Відповіді на звернення журналістських організацій з проханням до Генерального прокурора України Святослава Піскуна взяти її під свій контроль, поки що немає.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG