Доступність посилання

ТОП новини

Ахмед Закаєв – представник чеченського лідера Аслана Масхадова – 11-го грудня постане перед судом у Лондоні. Нове


Ахмед Закаєв – представник чеченського лідера Аслана Масхадова – 11-го грудня постане перед судом у Лондоні. Нове

Закаєв прибув учора у Великобританію із Копенгагена, де понад місяць перебував під арештом. На летовищі Лондона Закаєва допитала поліція, після чого відпустила, заборонивши покидати територію цієї країни.

На судовому засіданні розглядатиметься запит російської влади про видачу Закаєва, якого Москва звинувачує в убивствах та бандитизмі.

Сергій Ястржембський – представник президента Росії Владіміра Путіна – сьогодні у Москві заявив:

"Зміни в місці перебування пана Закаєва не змінюють і не можуть змінити суті обвинувачень, які висувають у Росії Закаєву за скоєні злочини. Тому незалежно від того, де пан Закаєв перебуває, (генеральна прокуратура вже про це заявила) - Росія домагатиметься його видачі."

Зі свого боку Усман Фірзаулі - посланець уряду чеченських сепаратистів у Данії, котра днями визнала недостатніми докази, надані Росією для екстрадиції Ахмеда Закаєва – сьогодні в інтервю Радіо Свобода прокоментував ситуацію:

"Варто взяти до уваги такий момент: мова йде про те, що немає доказових підстав, що він у чомусь винен, що він скоїв якісь злочини. Цілком очевидно: для Росії важливо є вивести його з політичної гри, щоб він не кричав на весь світ про мир, про мирні переговори в чеченській республіці. Ось, власне, якого моменту Росія не хоче допустити".
XS
SM
MD
LG