Доступність посилання

ТОП новини

Палестинська влада назвала "навмисним винищенням" загибель сьогодні 10 палестинців піч час ізраїльської операції в смузі Газа


Палестинська влада назвала "навмисним винищенням" загибель сьогодні 10 палестинців піч час ізраїльської операції в смузі Газа

Прага, 6 грудня 2002 - Палестинська влада звинуватила Ізраїль у навмисному загостренні ситуації в той час, коли палестинці намагаються домовитися між собою про припинення атак на ізраїльтян. Щонайменше 10 палестинців загинули сьогодні і понад 10 були поранені під час ізраїльської операції в смузі Газа.

Минулої ночі ізраїльські війська увійшли до табору біженців Бурейдж, щоби ліквідувати два помешкання терористів-смертників. Їх обстріляли бойовики, а ізраїльські солдати відповіли їм пуском ракети, чи то з вертольоту, чи то з танку. Палестинці кажуть, що усі загиблі від ракети – невинні люди. На це речниця ізраїльської армії Шерон Фейнґольд заявила, що їхні солдати провели точну, прицільну операцію у смузі Газа спрямовану на знищення терористів "Хамасу": "Це була одна з багатьох наших операцій у смузі Газа спрямованих проти терористів, що переховуються там поміж цивільного населення та використовують мирне населення для своїх терактів."

Палестинський лідер Асір Арафат назвав "навмисним винищенням" останню акцію Ізраїлю: "Самі ізраїльтяни, не я, проголошують продовження воєнних дій проти цілого нашого народу, і ось нове винищення." Головний представник палестинців на переговорах з Ізраїлем, міністр Саеб Ерекат поклав відповідальність на Ізраїль за наслідки нічного рейду. Він сказав, що уряд Аріеля Шарона підриває їхні зусилля контролювати екстремістські угруповання, що чинять теракти проти ізраїльтян.

Поліція та служби безпеки Ізраїлю перебувають у підвищеній бойовій готовності у зв’язку з попередженнями про наміри організації "Аль-Каїда" здійснити потужний терористичний акт на території Ізраїлю. Учора в Тель-Авіві прем’єр Шарон заявив, що представництва "Аль-Каїди" діють зараз у смузі Газа та Лівані, і що з ними співпрацює підтримувана Іраном організація "Хезболла " на Півдні Лівану. "Хезболла" відкинула сьогодні звинувачення у зв’язках із "Аль-Каїдою" та, як повідомила кореспондентка Радіо Свобода, звинуватила Ізраїль у демагогії, завдяки якій після 11 вересня він начебто зумів позбавити палестинців та й усіх мусульман міжнародної підтримки.
XS
SM
MD
LG