Доступність посилання

ТОП новини

В центрі уваги сьогоднішньої преси – підписання “Політичної угоди про співпрацю і солідарну відповідальність” між коаліційним урядом та парламентською більшістю за участю президента України


В центрі уваги сьогоднішньої преси – підписання “Політичної угоди про співпрацю і солідарну відповідальність” між коаліційним урядом та парламентською більшістю за участю президента України

Київ, 10 грудня 2002 - День, коли було підписано цю угоду, газета “Україна молода” називає “День Абсолюту”. У публікації, що має такий же заголовок, часопис пише, що “відтепер Україною править ЄДИНА машина з усіма ознаками тоталітаризму. Керувати, командувати, наказувати “фас” абощо можуть тільки люди Президента чи він сам – більше ніхто. Інших – зневажати”. Це все, - переконаний журналіст, – єдиний розчин, який замішано задля того, аби збудувати фортецю, що залишиться після 2004 року – по декаді президента Л.Кучми. І як працюватиме ця “коаліційна бригада” – неважливо, головне – результат. Автор статті зазначає, що досі були опозиційні журналісти з відрізаними головами, загиблі в автокатастрофах чиновники, що занадто багато знали про торгівлю зброєю, були розстріляні, принижені, повішені, зниклі безвісти й перенавернені в нову ідеологію, але це – лише процес. Ліс рубають – тріски летять. Мета ж - маячить попереду. А щоб краще до неї йшлося, в “топку” летять невгамовні кадрові амбіції тих, хто хоч на 12-му році незалежності відхопив віце-прем’єрський чи міністерський кейс. Але чи буде кому спитати владу, яка взяла на себе стовідсоткову відповідальність? – запитує журналіст.

Ще однією темою, котра жваво обговорюється журналістами – призначення головою Податкової Адміністрації України – колишнього “міліцейського” керманича Юрія Кравченка. Як пише газета “Україна молода” – це призначення свідчить про посилення позицій Президента. Адже генерала міліції вважають відданим лише Л.Кучмі, а не певним кланам чи політичним силам.

А ось на думку кореспондента тижневика “Грані +” – призначення Ю.Кравченка фактично повністю завершило “переворот”, здійснюваний під гаслом “коаліційного уряду”. Іронія використання для призначення саме Кравченка квоти парламентською депутатської групи під назвою “Демократичні ініціативи” – не виглядає навіть смішною. “Мабуть, - припускає журналіст, - найелітніші українські “експерти” не сперечатимуться, що Кравченко має до демократії лише те відношення, що за вимови цього слова його рука швидше, ніж чиясь інша, дотягнеться до пістолета”.

Не оминули увагою газетярі і чергову невдалу спробу прогресивної соціалістки Наталії Вітренко потрапити до Верховної Ради. Цього разу на виборчому окрузі в Мелітополі. Втім, товаришка Вітренко потерпіла фіаско й у судовому процесі проти Юлії Тимошенко. Докладніше – читайте в газеті “Вечірні вісті” у статті “Вітренко доведеться заплатити за дезінформацію”.

В цьому ж числі “ВВ” привертає увагу і до проблеми безробіття, яка спонукає мільйони українців шукати кращої долі за кордоном. Лише з Львівщини на заробітки виїхало понад 600 тис осіб. Середній вік мігрантів – 35-45 років, тобто найпродуктивніший період у житті людини.

Багато хто з них змушений батракувати за межами України, виїхавши туди нелегально. Про те, як нещодавно з Голландії через порушення візового режиму повернули 62 українця в супроводі 65 поліцейських, розповідають “Київські відомості”. Громадян країни, з якою рахуються, ніколи не стануть депортувати під таким посиленим конвоєм, - робить висновок журналіст.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG