Доступність посилання

ТОП новини

“Свобода слова”. про те - як її розуміє одеська міліція...


“Свобода слова”. про те - як її розуміє одеська міліція...

Одеса, 11 грудня 2002 - Спроба журналістів з’ясувати причини поновлення кримінальної справи порушеної проти голови організації “Українське братство” в Одесі Андрія Юсова закінчилися безуспішно.

Кореспондентам української служби Радіо “Свобода” та Вірменського радіо було відмовлено у спілкуванні зі слідчим Жовтневого РВВС Одеси Денисом Євнюком.

Черговий міліціонер на запит журналістів заявив: “Жодних інтерв’ю не буде. Ми повинні зберігати таємницю слідства...”

Як відомо, кримінальну справу проти Андрія Юсова було порушено за організацію акцій протесту проти фальсифікації виборів міського голови Одеси, участь у пікетуваннях Жовтневого районного суду міста.

Працівники саме Жовтневого РВВС Одеси виявляли особливу зневагу до представників національно-демократичних організацій на початку 90-х років. Протягом п’ятнадцяти діб тут неодноразово відбував покарання, за участь в акціях на підтримку ідеї незалежності України, активний учасник визвольних змагань, колишній політв’язень, нині покійний Олег Коденчук. Доречі, пам’ять про цього українського патріота дотепер не вшанована належним чином.

Саме з Жовтневого РВВС Одеси до реанімації наприкінці 90-х років, жорстоко побитий, потрапив популярний ведучий Одеського обласного державного радіо Володимир Бехтер. У реанімації Він помер і винуватці дотепер не відповіли за скоєне.

За місяць, перед тим як потрапити до реанімації з Жовтневого РВВС Одеси – Володимир Бехтер, був нагороджений відзнакою, за краще висвітлення роботи правоохоронних органів у засобах масової інформації...

Ось така “свобода слова” у “правоохоронному” розумінні цього слова в Одесі...

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG