Доступність посилання

ТОП новини

День початку акцій протесту в Одесі визначено...


День початку акцій протесту в Одесі визначено...

Одеса, 12 грудня 2002 - 11 грудня 2002 року на прохання міських властей відбулася зустріч голови Одеського „Братства” Олеся Янчука з начальником управління транспортного комплексу виконкому Одеської міськради Віктором Броудо. Приводом до зустрічі стала вимога „Братства” скасувати антинародне рішення з підвищення на 25% оплати за проїзд у міських маршрутних таксі.

Попри запевнення В. Броудо про те, що іншого варіанту оновлення міського автобусного парку у влади не було, під час переговорів вдалося з`ясувати справжню причину підвищення ціни: міський парк великих автобусів та електротранспорту є старим і збитковим; дотацій, які виділяються державою і міським бюджетом, не вистачає, аби покрити перевезення всіх пільгових категорій громадян; у зв`язку з цим, влада не знайшла іншої можливості вирішити проблему, як накинути 25% на тих, хто пересувається маршрутними таксі аби за їх кошт перекрити діри в бюджеті, які не покриті державою.

Фактично виходить так: держава, встановивши перелік пільгових категорій громадян, не спромоглася забезпечити надання їм таких пільг. Тому, вважають чиновники міськвиконкому, громадянин, який зі свого заробітку вже сплатив податки у державну казну, має додатково сплачувати ще й на оновлення парку автобусів, які будуть перевозити, здебільшого, пільговиків. Тобто кожен громадянин зі своєї кишені має покривати діри держбюджету. Але для чого тоді ми годуємо чиновників? Навіщо тоді держава?

В. Броудо висловився за діалог з одеситами, але чому цей діалог не пропонувався до підвищення цін, чому в одеситів не запитали їх думки щодо цього? І, врешті, чому влада не знайшла можливості оплатити оновлення парку за рахунок інших надприбуткових галузей або цільового кредитування, чому за свою недолугість чиновники змушують платити одеситів?

Ми вважаємо аморальним і протизаконним вирішувати міські проблеми одних громадян за рахунок інших. Якщо чиновники не здатні повноцінно виконувати покладені на них обов`язки, вони мають звільнити нас від своєї присутності, а не підвищувати ціни.

У зв`язку з тим, що міська влада фактично відмовилась скасувати своє антинародне рішення, „Братство” закликає всіх одеситів стати на захист своїх прав та інтересів.

17 грудня 2002 року о 10.00 „Братство”, громадські організації міста і профспілки пікетуватимуть сесію міської ради (Приморський бульвар, Будинок моряків), а 20 грудня о 15.00 – виконком Одеської міськради (Думська площа, 1).

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG