Доступність посилання

ТОП новини

Американський інвестиційний економіст про перспективи української економіки


Американський інвестиційний економіст про перспективи української економіки

Вашинґтон, 13 грудня 2002 – Чи сприятиме офіційно задекларована в Києві домовленість про співпрацю між президентом, урядом та більшістю у Верховній Раді зростанню української економіки, зовнішнім інвестиціям та співпраці України з міжнародними фінансовими установами?

Як уважає Еділберто Сеґура – головний економіст інвестиційної групи Сіґма Блейзер зі штаб-квартирою в Г’юстоні, штат Техас, – успіх нового уряду України у справі економічного розвитку держави на даний момент залежатиме не так від рівня професійності найвищих службовців у новому кабінеті, як радше від спроможності знайти домовленість із Верховною Радою щодо ухвалення законодавчих актів.

«Ключовим елементом, ключовим фактором і опорним пунктом економічного розвитку України є низка законодавчих актів, які вже кілька років перебувають на обговоренні у Верховній Раді і й досі не ухвалені. Ці законопроекти було підготовлено й за сприяння міжнародних експертів, і вони значно посприяли б поліпшенню бізнесової ситуації та іміджу України. Йдеться, наприклад, про податковий кодекс, закон про біржу, торговий кодекс та низку інших фінансових законів. Якщо новому урядові не пощастить цього досягти протягом наступних кількох місяців, то Україна впродовж наступних двох років, тобто до президентських виборів, перебуватиме на грані політичної нестабільності та незначного економічного зростання. Важко буде отримати прямі іноземні інвестиції, ба й не простим буде питання відновлення співпраці з міжнародними фінансовими інституціями – Міжнародним валютним фондом та Світовим банком», – уважає економіст Еділберто Сеґура з американського інвестиційного фонду Сіґма Блейзер, який має свої представництва також у Києві та Харкові; зрештою, буде дуже складно також відновити й довір’я з боку таких фінасових інституцій, як Джей Пі Морґен, Стандард енд Пурс, Меріл Лінч, які нещодавно знизили до “негативного” рівень кредитоспроможності України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG