Доступність посилання

ТОП новини

Огляд: “Гривня у небезпеці”


Огляд: “Гривня у небезпеці”

Київ, 18 грудня 2002 - Вже понад два роки пройшло відтоді, як зник Георгій Гонгадзе. Але й досі лишається невідомою вся правда про цю трагедію. Немало таємниць і навколо смертей інших журналістів – Ігоря Олександрова та Михайла Коломійця. Але, як зауважує кореспондент газети “Правда України”, певні зрушення в цих гучних справах все ж з’явилися. Про них – в статті “Резонансні справи: що нового?”

А в матеріалі “Як брали останній бастіон опозиції” оповідається про перипетії у Верховній Раді навколо питання щодо переобрання голови Нацбанку України.

Про двобій у парламенті за посаду керівника головної фінансової установи країни розповідає також і газета “Сегодня”.

Довідатися думку щодо причин, які спонукали парламентську більшість переобрати нинішнього голову Нацбанку, від Юлії Тимошенко можна в газеті “Вечірні вісті”. У публікації “Гривня у небезпеці” щоденник пропонує її виступ у Верховній Раді з цього питання.

В цьому ж числі можна ознайомитися з результатами соціологічних досліджень про рейтинги популярності українських політиків. Найбільше симпатиків на сьогодні, за результатами цих опитувань, - у Віктора Ющенка, Петра Симоненка та Юлії Тимошенко.

Втім, саме ці депутати та фракції, які вони очолюють, не належать до парламентської більшості. А відтак, потребують належного захисту від тих, хто сьогодні керує державою. Але, як зауважує кореспондент газети “Україна молода”, нинішні парламентарії не мають достатнього правового імунітету. І, як показав нещодавній досвід, народні депутати не можуть почуватися нині захищеними і недоторканими. Докладніше з проблемами народних обранців можна ознайомитися в статті “Фіговий листочок депутатського статусу”.

А ось довідатися – чому народний депутат Олександр Карпов відмовився від посади координатора парламентської більшості, як почувається і чим займається сьогодні екс-прем’єр Анатолій Кінах – можна в сьогоднішньому числі газети “День”. А в статті “Земля і “воля” часопис коментує нещодавнє скасування президентом України Леонідом Кучмою ухвали київського голови Олександра Омельченка що стосуються земельних ресурсів столиці.

Чи існує сьогодні сільська інтелігенція? Як повернути сільському вчителеві радість навчати? - роздуми на цю тему також можна прочитати в цьому ж числі газети у рубриці “Запитання “Дня”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG