Доступність посилання

ТОП новини

МІЖНАРОДНА ФЕдеРАЦІЯ ПРЕСИ ПРО СМЕРТЬ ҐОНҐАДЗЕ І КОЛОМІЙЦЯ


МІЖНАРОДНА ФЕдеРАЦІЯ ПРЕСИ ПРО СМЕРТЬ ҐОНҐАДЗЕ І КОЛОМІЙЦЯ

Брюссель, 20 грудня 2002 – Підбиваючи підсумки року, що минає Міжнародна Організація Журналістів( штаб –квартира якої знаходиться в Брюсселі) поширила комюніке про загибель журналістів у світі за 2002-й рік. Серед числа загиблих невідомою смертю є й імена українських журналістів.

Президент Міжнародної Федерації Журналістів Айден Вайт заявив цієї п’ятниці, що ті хто вбиває журналістів --- вбивають демократію і права людини. Ми дійшли до тієї межі, продовжив Айден Вайт, що проблему вбивств журналістів повинно порушити все міжнародне співтовариство. Президент Міжнародної Федерації Журналістів пом’янув покійного репортера з “Уол Стріт Джорнал” Даніеля Перла. Світ ще не знав такої міри цинізму, коли журналіста вбивають перед телекамерою.

Серед країн підвищого ризику для представників мас -медій Міжнародна Організація Журналістів назвала Колумбію, Мозамбік і Україну. В цьому контексті Едвін Вайт наголосив що справа замордованого у двотисячному році українського журналіста Георгія Ґонґадзе і досі не розслідувана. Офіційна версія української влади про самогубство іншого журналіста Михайла Коломійця виглядає досить сумнівною оскільки в справі чимало темних незрозумілих плям, що викликає чимало запитань.

На жаль, сказав один представник Міжнародної Організації Журналістів, журналісти часто опиняються в непотрібний час і в непотрібному місці під в моменти політичних та кримінальних інтриг.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG