Доступність посилання

ТОП новини

У понеділок, 23 грудня, парламентська більшість та меншість продовжать переговорний процес щодо виходу із парламентської кризи


У понеділок, 23 грудня, парламентська більшість та меншість продовжать переговорний процес щодо виходу із парламентської кризи

Про це повідомили сьогодні журналістам лідери опозиції після чергового раунду переговорів лідерів фракцій та груп. Він відбувався за участю голови Верховної Ради України Володимира Литвина.

Зокрема, лідер БЮТ Юлія Тимошенко розповіла журналістам, що сьогодні було досягнуто домовленості у понеділок об 11-й годині замість Погоджувальної ради провести зустріч лідерів фракцій і груп, на якій обговорити проект постанови щодо виходу з політичної кризи. Вона зауважила, що сьогодні намітилась певна тенденція можливості узгодження такого проекту постанови, хоча поки це ще не вдалося.

Юлія Тимошенко зауважила, що більшість хоче ухвалити всі рішення – і щодо ротації керівництва НБУ, і анулювання постанови про перерозподіл комітетів, і скасування всіх процедурних порушень (мається на увазі припинення діяльності тимчасової лічильної комісії) – однією постановою. Опозиція наполягає на тому, що постанови про звільнення Володимира Стельмаха з посади голови НБУ та про призначення Сергія Тигипка на цю посаду мають голосуватись окремо, через те, що опозиція не може підтримати ці питання.
XS
SM
MD
LG