Доступність посилання

ТОП новини

Огляд: “Дволикий ЯНУСкович”


Огляд: “Дволикий ЯНУСкович”

Київ, 24 грудня 2002 - Те, що відбувається у Верховній Раді, продовжує непокоїти українську пресу. Як зауважують “Сільські вісті” - після “революційних” кроків більшості 17 грудня парламент зайшов у глухий кут. Газета навіть згадує твердження спікера Володимира Литвина, який, коментуючи необхідність заміни голови Нацбанку України, передбачав “спробу створити братську могилу в процесі цієї політичної боротьби”. Щоправда, і він сам згодом опинився з лопатою серед копачів, - зауважує часопис в статті, що має заголовок “Бульдозерний парламентаризм”.

Нахабство до якого вдалася парламентська “більшість”, голосуючи підписними бюлетенями підлило так багато лою у вогонь протистояння у Верховній Раді, що про мир у ній забути доведеться надовго. –наголошується в іншій статті газети “Сільські вісті”. І якщо хтось думає, що парламентський переворот не зачепив прем’єра Януковича, той глибоко помиляється. Чим саме може нашкодити переворот Віктору Федоровичу – читайте в статті “Бійся не мудрого ворога, а лихого приятеля”.

А тим часом В.Янукович розпочав ще й спортивну кар’єру – днями його було обрано президентом Національного олімпійського комітету України. Про це – у рубриці “Офіціоз” оповідає газета “Молодь України”.

Докладніше про фізкультурні успіхи глави українського уряду пише газета “Україна молода”. Виявляється, він і у великий тенісне не проти пограти, полюбляє на ралі поганяти, може навіть і з парашутом стрибнути. Словом, - зауважує газета, спортсмен хоч куди. Довідавшись про це, четверо претендентів на посаду керівника НОКу, між іншим, далеко не останніх в світі спорту, вирішили, що вони не варті й мізинця на нозі такого богатиря. І вмить зняли свої кандидатури. Докладніше довідатися з описом портрету першого урядовця країни в політично-сімейному інтер’єрі можна в статті “Дволикий ЯНУСкович”.

Втім, Україна – складна країна. – констатує тижневик “Дзеркало тижня”. І логічно передбачити її майбутнє –доволі важко. А тим більше довідатися – чим закінчиться нинішня парламентська криза – чи стагнацією і консервуванням проблем, чи зміцненням влади, чи ж радикально змінить розстановку політичних сил – поки що неможливо. Деякі з цих питань кореспондент газети намагався з’ясувати з лідером парламентської фракції “Наша Україна” Віктором Ющенком.

Багато що в цій ситуації залежатиме і від людей, що не задіяні у великій політиці. - стверджує кореспондент тижневика “Грані”. “Ми не помітили, - пише він, - коли саме були знищені ті гілки влади, які могли б гарантувати свободу. Ми мовчки дивилися, як на Банковій відроджується всемогутній ЦК. Але в куди страшніших масштабах. ЦК карних злочинців, ЦК майже тотального контролю за всім і вся, ЦК сваволі. Ми мовчки дивилися, як все більше ставало навколо нас конвою, як множилися підрозділи міліції, як податківці ставали опричним “спецназом”. Кажуть, що людина замерзає непомітно, наче засинає. І єдиний вихід, щоб не замерзнути, рухатися, не давати собі спати. Коли не битися – компромісу не буде, вижити не вдасться. Хтось має піти під лід. Або вони, або ми. І тому – треба пробудитися”. - переконаний автор.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG