Доступність посилання

ТОП новини

Віце-спікер кримського парламенту Василь Кисельов проти народного депутата України від Криму Льва Міримського


Віце-спікер кримського парламенту Василь Кисельов проти народного депутата України від Криму Льва Міримського

Симферополь, 25 грудня 2002 - В Симферополі відновився судовий процес за позовом народного депутата України від Криму Льва Міримського проти віце-спікера кримського парламенту Василя Кисельова. Водночас, останній заявив, що має неспростовні документи, які свідчать, що пан Міримський є громадянином іноземної держави.

Вже ніхто й не пам’ятає, як і чому побили горшки впливові кримські політики і колишні політичні соратники Лев Міримський та Василь Кисельов. Загострилось їхнє протистояння під час вересневих довиборів до кримського парламенту, в яких брав участь пан Міримський. Місяць тому в прямому ефірі телерадіокомпанії “Крим” пан Кисельов сказав щось відверте на адресу нардепа, той образився і подав до суду. А на шпальти місцевої преси розпочався “злив” компромату на обох політиків.

Найгучнішою стала заява Василя Кисельова про наявність “неспростовних документів”, які свідчать, що народний депутат України трьох останніх скликань Лев Міримський з 1993 року є громадянином іноземної держави. Каже Василь Кисельов:

Сам Лев Міримський та його адвокат Олексій Шеховцов все це спростовують і стверджують, що насправді, з ізраїльських документів зроблено неточний переклад. Народний депутат заявив, що негайно подасть до суду ще один позов проти віце-спікера, але адвокат Шеховцов уточнив – позов буде вже у січні, коли відновлять свою роботу суди. А поки що популярна симферопольська газета, до заснування якої свого часу мав відношення пан Міримський, розповіла, що пан Кисельов нещодавно придбав дуже дорогу квартиру в елітному будинку в центрі Симферополя. За які гроші? – запитує газета.

Василь Кисельов з відповіддю не поспішає, а натомість каже, що ставитиме питання про незаконність обрання Льва Міримського до українського парламенту:

Політична пікантність цього конфлікту полягає в тому, що нардеп Міримський входить до пропрезидентської більшості в українському парламенті, а віце-спікер Василь Кисельов – є одним лідерів пропрезидентської більшості у Верховній Раді Криму.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG