Доступність посилання

ТОП новини

Огляд: «Л.Кучма зробив помилку, поставивши на сили, котрі не мають реальної підтримки в народі»


Огляд: «Л.Кучма зробив помилку, поставивши на сили, котрі не мають реальної підтримки в народі»

Київ, 25 грудня 2002 - Нинішній рік засвідчив, що оновлення влади демократичним шляхом, тобто через вибори, в Україні неможливе. Наступний рік буде визначальним щодо того, чи є в державі демократична опозиція, чи її немає. Дуже важливо сьогодні створити тіньовий уряд, доводити до людей альтернативну думку. Треба показати, що парламентська опозиція, зокрема, фракція “Наша Україна”, має не тільки прагнення зміни влади. А й альтернативну програму розвитку України. Так сталося, що результати виборів піддалися ревізії, але на цьому життя не закінчується. - переконаний народний депутат, член фракції “Наша Україна” Микола Катеринчук. В інтерв’ю газеті “Україна молода” він також наголосив, що президент Л.Кучма зробив помилку, поставивши на сили, котрі не мають реальної підтримки в народі. Адже вони не можуть гарантувати йому безхмарне життя після 2004 року.

Ніхто не гарантував довге прем’єрство і Анатолію Кінаху. Хоча, як зауважує газета “День”, полишивши відповідальну урядову посаду Анатолій Кирилович “помітно посвіжішав”. Довідатися – якими проблемами зараз переймається останній екс-прем’єр, а також ознайомитися з його прогнозами про можливість співпраці уряду з парламентом можна в інтерв’ю, що має назву “Після бійки”.

В цьому ж числі можна ознайомитися з думками про політичне сьогодення ще одного політика з позначкою екс – колишнього координатора парламентської більшості, народного депутата Олександра Карпова. Розмова з кореспондентом “Дня” розпочинається із з’ясування причин, через які Олександр Миколайович склав повноваження координатора. Довідатися відповідь на це та інші питання журналіста можна в статті “Олександр Карпов: “Невиконання задекларованого стане міною кумулятивної дії...”

Вчорашній день приголомшив багатьох звісткою про отруєння в Донецькій області 34 немовлят через неякісні харчі з молочної кухні. Докладніше про винуватців цього жахливого випадку – читайте в газеті “Сегодня”.

Газета “Вечірні вісті” у статті “Україна залишається без дитячих садків” привертає увагу до того, що останнім часом приміщення дошкільних закладів все частіше використовуються не за прямим призначенням. Аби вижити в умовах економічної кризи, їх здають під офіси і склади комерційним структурам.

А в матеріалі “Кінотеатр “Загреб” як символ української культури” “ВВ” друкує публікацію народного депутата України Віктора Терена. В ній парламентарій наголошує на недотриманні в державі законів, котрі захищають національну культуру. Ні в одній програмі, ні в одному посланні президента духовність не була і не є пріоритетною. Навпаки, саме культура стає заручником непорядної політичної гри. – переконаний депутат.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG