Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 25 грудня 2002 – Наближається до кінця 2002 рік. Традиційно о цій порі політики, політологи, соціологи, та й просто пересічні громадяни озираються назад і підбивають підсумки того, що відбувалося упродовж останніх 12 місяців. Не є винятком і газетярі. Скажімо, газета “Київські відомості” сьогодні також підсумовує, а також пропонує рейтинги не найкращих з хороших, а найсуперечливіших із сумнівних. І це не через погану вдачу, - зауважує часопис. І не у зв’язку з агресивністю. Просто так робити змушують вітчизняні реалії. Скажімо, щодо телебачення, то там важко знайти щось оптимістичне. Прийшовши додому, обиватель традиційно тягнеться до пульту. І бачить з “блакитного екрана” телеісторії, щедро приправлені кривавим місивом, вуркаганськими розбірками, насиллям та жорстокістю.

В цьому ж числі газета розповідає і про нещодавній з’їзд архітекторів України. Його гаслом став вислів президента спілки Ігоря Шпари про необхідність довести чиновникам, що місто – це не приватна присадибна ділянка.

“Рік розчарувань” – так характеризують соціологи 365 днів, що відходять у минуле. Згідно з підсумковим опитуванням, зробленим на замовлення Інституту політики, понад 25 відсотків опитаних вважають для себе 2002 поганим роком. А майже половина респондентів не бачить в році, що минає, ні поганих, ні добрих сторін. Цікаво, що хорошим для всієї України той же рік вважають лише 7 %. Натомість негативні наслідки для країни побачили понад 44 %.

А ось у кореспондента газети “Україна молода” Діани Дуцик 2002 рік викликає такий асоціативних ряд: “Адмінресурс. “Чорний піар”. Брудні технології. Цензура. Темники. Парламентська криза. Мороз. Люди мерзнуть. Літаки падають.” Докладніше з думкою журналістки можна ознайомитися в статті “Склянка песимізму в холодній воді, або Кризові підсумки року, що нарешті мине”.

Довідатися про найбільшу невдачу української зовнішньої політики, а також про її найбільші успіхи, про те, з яким балансом Україна переходить у наступний рік – можна в розмові кореспондента газети “День” з головою парламентського комітету з питань європейської інтеграції Борисом Тарасюком.

Темою, що може конкурувати з підбиттям підсумків року, що минає, може хіба-що парламентська. Про події, що відбувалися останніми днями у Верховній Раді докладно оповідає газета “Сільські вісті” у статті “Банкова так репетувала...”. А ось газета “Вечірні вісті” назвала публікацію на цю ж тему: “Депутати шукають вихід з глухого кута”.

Газета “Сегодня” присвятила” номер зустрічі Нового року. В ній можна довідатися – де краще за давньокитайською філософією фен-шуй поставити новорічний стіл, як облаштувати оселю на новорічну ніч, як пережити святкове застілля з найменшою шкодою для здоров’я.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG