Доступність посилання

ТОП новини

Як кримські політики святкуватимуть Новий 2003 рік?


Як кримські політики святкуватимуть Новий 2003 рік?

Симферополь, 30 грудня 2002 - Кримські політики стверджують, що вони – теж люди і Новий рік відзначатимуть скромно та в родинному колі. Отож, детальніше про те, як святкуватимуть автономні депутати та урядовці – розповідаємо.

Усі кримські політики, які погодилися розповісти журналістам Кримської агенції новин про те, як вони відзначатимуть прихід Нового 2003 року, запевнили, що святкуватимуть у родинному колі. Лише віце-спікер місцевого парламенту, 1-й заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров чесно зізнався, що швидше, проспить Новорічну ніч. За його словами, глибоких традицій відзначати це свято у його сім’ї немає, як і в більшості кримських татар. Ільмі-ефенді каже, що для нього важливіший мусульманський Новий рік – Навруз, який відзначається весною.

Не в Криму святкуватиме теж лише один політик – міністр економіки автономії Арсеній Яценюк. Він родом з Буковини, тож повідомив, що поїде в Карпати – кататися на лижах. А от впливовий кримський підприємець і депутат Андрій Сенченко зізнався, що вперше за останні роки відмовиться від святкування Нового року в горах, де він з друзями традиційно катається на лижах. Правда, гори ці не Карпати, а, за нашими даними, – Швейцарські Альпи. Цього разу обставини примусили його залишитися у Симферополі.

В Симферополі з родиною, з якою рідко бачиться, святкуватиме і прем’єр-міністр автономії Сергій Куницин. Сімейним святом вважають Новий рік і мер Симферополя Валерій Єрмак та міністр курортів Криму Олександр Таряник. Останній розповів, що потім, вже після 12-ї ночі – піде у гості до сусідів. А мер Феодосії Володимир Шайдеров – у новорічну ніч гулятиме рідним містом.

Екс-віце-прем’єр кримського уряду, лідер комуністичної фракції у Верховній Раді Криму Лентун Безазієв не сказав журналістам, чи піде він у гості до свого сусіди, товариша та однопартійця Леоніда Грача, але зізнався, що шампанського не питиме, оскільки, цитую: “бульбашки в голову б’ють”. А тому, на Новий рік товариш Безазієв питиме коньяк – номенклатурна звичка з радянських часів.

Не питиме шампанського і член президії Верховної Ради Криму Анатолій Коцеруба. Розкривши свою полтавську душу, він заявив, що п’є лише горілку, а закушує цибулею і смаженою на салі картоплею.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG