Доступність посилання

ТОП новини

На Івавно-Франківщині триває підготовка до зустрічі керівників держав-учасниць СНД в президентському відпочинковому комплексі “Синьогора”, який ще називають кучмівською карпатською дачею


На Івавно-Франківщині триває підготовка до зустрічі керівників держав-учасниць СНД в президентському відпочинковому комплексі “Синьогора”, який ще називають кучмівською карпатською дачею

Івано-Франківськ, 30 грудня 2002 – На Івавно-Франківщині вже впродовж кількох тижнів триває інтенсивна підготовка до проведення зустрічі керівників держав-учасниць СНД. Ця зустріч повинна відбутися на початку січня в президентському відпочинковому комплексі “Синьогора”, який ще називають кучмівською карпатською дачею.

Президент України Леонід Кучма нещодавно підписав розпорядження “Про підготовку та проведення зустрічі керівників держав – учасниць СНД”. Ця зустріч повинна відбутися в Карпатах у гірській резиденції Леоніда Кучми. Кілька тижнів тому село Гута Богородчанського району, де збудовано президентську дачу (як її ще називають у народі), відвідав голова адміністрації президента Віктор Медведчук. Саме він очолює організаційний комітет з підготовки зустрічі. Напередодні президентському комплексу “Синьогора” було передано рішенням Івано-Франківської обласної ради понад 10 тисяч гектарів мисливських угідь. Отож президенти зможуть не лише обговорити назрілі питання, але й при бажанні вполювати карпатську звірину.

Численні івано-франківські фірми зараз переживають чи не найбурхливіший період у своїй діяльності впродовж року. Адже саме вони займаються постачанням харчів, необхідного обладнання для гідної підготовки зустрічі президентів. Один із працівників фірми, яка забезпечувала меблювання кухарських цехів у “Синьогорі”, розповідав, що зараз на президентській дачі людей більше, аніж на Хрещатику. Це численний обслуговуючий персонал, який задіяний у масових роботах. Скільки саме коштуватиме зустріч керівників держав-учасниць СНД, невідомо, як невідомо також те, хто приїде на президентську карпатську дачу.

Велетенський комплекс, збудований впродовж короткого часу, надзвичайно подобається Леонідові Кучмі. Він уже втретє приїжджає сюди, щоб зустріти новорічні та різдвяні свята. Місцеві ж мешканці, які беруть участь у підготовці зустрічі на високому рівні, радіють нечастій нагоді заробити гроші, адже фінансування здійснюється згідно з рішенням Кабінету Міністрів.

Зустріч на високому рівні в президентському відпочинковому комплексі в Карпатах, очевидно, принесе передовсім додаткові дивіденти місцевій владі. Саме тут варто згадати, що голова обласної держадміністрації Михайло Вишиванюк, незважаючи на жодні політичні катаклізми, вже шостий рік керує регіоном. Пересічні ж мешканці Івано-Франківщини, очевидно, про зустріч президентів довідаються з центральних мас-медіа. Поки що вони радіють, що бодай дехто з них, задіяний на підготовчих роботах, гарантовано зможе отримати зароблені гроші, такі необхідні напередодні свят. Саме тут варто зауважити, що на останньому передноворічному засіданні колегії обласної держадміністрації обговорювалося питання щодо виплат заборгованої заробітної плати. Багатомільйонну заборгованість і цього року владним структурам не вдалося ліквідувати.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG