Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси за 14 січня


Огляд української преси за 14 січня

Київ, 13 січня 2003 – Учорашні парламентські слухання з питань дотримання природоохоронного законодавства хоч і не викликали ніякого ажіотажу з боку народних обранців, та все ж, на думку газети “Україна молода”, формально підсумували ІІ сесію Верховної Ради 4-го скликання. Покінчивши з постноворічно-різдвяними святами, народні депутати у своїй більшості повернулися в свої парламентські крісла. Про те, якою обіцяє бути нинішня парламентська сесія, на шпальтах газети прогнозує парламентарій Анатолій Матвієнко. Публікація називається “Ця сесія матиме для України історичне значення”.

У цьому ж числі в статті “Керувати легко – управляти важче” щоденник інформує про кількість збиткових підприємств на Україні, а також розмірковує над причинами неплатоспроможності та банкрутства державних установ.

Не оминає увагою “Україна молода” і політичне життя держави. Зокрема, у матеріалі “Один – за всіх, а всі ув’язнені” оповідається про долю ув’язнених, котрі брали участь у так званій “справі 9 березня”.

Минуло півтора року відтоді, як Верховна Рада, очолювана тодішнім віце-спікером Віктором Медведчуком, розпочала, так би мовити, “великий реформаторський засів”, ухваливши Земельний кодекс. Який, як стверджує газета “Вечірні вісті”, є фундаментом реформування відносин на селі. За цей час понад 6 з половиною мільйонів селян отримали право на володіння землею, інші – майже 42 мільйони громадян України – не отримали нічого. Такі обставини у нинішньому земельному законодавстві можуть стати причиною, за якої олігархи наживуть нові мільярди, а 42 мільйони українців так і не отримають своєї частки національного багатства. Подробиці читайте у матеріалі “Земля – тільки селянам?”

“Чому ми втрачаємо потенційне паливо?” – публікацію під таким заголовком пропонує сьогодні газета “День”. У ній привертається увага до споживацького і нераціонального підходу до використання непоновлюваних природних ресурсів України. Наслідком якого, на думку автора статті, може стати екологічна катастрофа.

6 січня виповнилося б 65 років знаному поетові, літературознавцеві та правозахисникові Василеві Стусові. Ця дата не пройшла непоміченою для багатьох газет. Так, часопис “Молодь України” згадує нелегкий життєвий шлях митця, а також інформує про жахливий стан, в якому нині опинилися архіви Стуса. Стаття називається “Рукописи не горять. Вони гинуть від байдужості”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG