Доступність посилання

ТОП новини

Із Прикарпаття далі продають жінок за кордон


Із Прикарпаття далі продають жінок за кордон

Івано-Франківськ, 15 січня 2003 – В один із міськрайвідділів міліції на Прикарпатті надійшло одразу дві заяви про продаж жінок за кордон із метою сексуальної експлуатації. Це вже не перший випадок продажу людей, який зафіксовано правоохоронцями на Івано-Франківщині.

Кілька років тому правоохоронці на Прикарпатті разом із працівниками служби безпеки виявили групу зловмисників, яка займалася нелегальним переправленням жінок за кордон із метою подальшої їхньої сексуальної експлуатації. Цей випадок логічно продовжила справа з нелегальним вивезенням дітей за кордон, яку розслідували співробітники спецпідрозділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ в області.

Нещодавно в Коломийський міськрайвідділ міліції надійшла заява молодої мешканки міста, в якій вона звинувачує свого знайомого в тому, що він продав її в будинок розпусти ще влітку 2000 року, пообіцявши перед тим пристойну працю за кордоном. У майже аналогічній заяві від мешканця одного з сіл Коломийщини повідомлялося, що якийсь незнайомець вивіз у травні минулого року його доньку за кордон і намагався продати. За обома випадками відкрито кримінальні справи.

Правоохоронці наголошують, що ретельно вивчають кожну з таких заяв, оскільки тисячі жінок з Івано-Франківщини перебувають зараз за кордоном і зчаста стають жертвами сексуальної експлуатації. Відповідно представники міжнародного жіночого правозахисного центру “Ла Страда Україна” вже неодноразово заявляли, що увага їхньої організації особливо прикута до Прикарпаття, оскільки саме звідси чимало ошуканих зловмисниками жінок потрапляють у борделі за кордоном.

На гостроті цієї проблеми наголошує впродовж останнього часу також Греко-католицька церква. У притулки, які належать церковним структурам УГКЦ за кордоном, уже неодноразово зверталися жінки з Івано-Франківщини, в яких відібрали документи і змушували працювати повіями. Представники Української греко-католицької церкви підкреслюють, що це питання повинно вирішуватись на державному рівні, адже українці стають живим товаром уже в найближчих сусідніх країнах Європи.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG