Доступність посилання

ТОП новини

Організаторові вбивства кандидата в депутати Верховної Ради Миколи Шкрібляка, яке сталось минулого року на Івано-Франківщині, пред’явлено звинувачення


Організаторові вбивства кандидата в депутати Верховної Ради Миколи Шкрібляка, яке сталось минулого року на Івано-Франківщині, пред’явлено звинувачення

Івано-Франківськ, 17 січня 2003 – Організаторові вбивства кандидата в депутати Верховної Ради Миколи Шкрібляка, яке сталось минулого року на Івано-Франківщині, пред’явлено звинувачення. Про це заявили представники обласного управління Служби безпеки України.

Представники Івано-Франківського обласного управління Служби безпеки України повідомили журналістам, що розслідування резонансного вбивства заступника голови обласної держадміністрації Миколи Шкрібляка, який балотувався до парламенту в мажоритарному виборчому окрузі номер 90, отримало своє логічне продовження. Працівникам служби безпеки відомий організатор убивства кандидата в народні депутати і йому вже пред’явлено звинувачення.

Однак, покликаючись на таємницю слідства, співробітники спецслужби відмовилися назвати особу замовника. Невідомо навіть, чи перебуває він під вартою.

Щодо мотивів злочину, то за словами керівника обласного управління СБУ полковника Володимира Сахнюка, вбивство Миколи Шкрібляка кваліфікується як терористичний акт. А це, як відомо, згідно з законом передбачає наявність політичних мотивів. Саме з цієї причини це вбивство розслідує служба безпеки.

Особи виконавців замовного вбивства також уже встановлено, однак їх дотепер не знайдено. Розшук безпосередніх убивць триває. І, як заявив керівник обласного управління СБУ, їхні фото зараз розміщено зараз у кожному райвідділі всієї держави, однак прізвища вбивць так і не були названі.

Водночас обласна організація Соціал-демократичної партії (об’єднаної) оголосила про новий набір до партії, який буде зроблено на честь Миколи Шкрібляка.

Варто наголосити, що Микола Шкрібляк був не лише заступником голови обласної держадміністрації, але й головою обласної організації Соціал-демократичної партії (об’єднаної). Щоправда, під час виборчої кампанії він не афішував своєї партійної належності, оскільки СДПУ(о) не користується на Прикарпатті великою популярністю.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG