Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні Україна прощалась з Сергієм Набокою – досвідченим журналістом, енергійною людиною, одним із найкращих. Так характеризувала його чеська преса


Сьогодні Україна прощалась з Сергієм Набокою – досвідченим журналістом, енергійною людиною, одним із найкращих. Так характеризувала його чеська преса

Прага, 21 січня 2003 – Перше повідомлення про раптову смерть Сергія Набоки принесло Чеське телеграфне агентство ЧТК відразу в суботу, 18 січня. «Йдеться про видатного українського журналіста, чесну людину, котра була добре обізнана в політичних питаннях», повідомляло ЧТК. Сергій помер у Вінниці, де збирав матеріали про умови утримання в’язнів в українських тюрмах.

Велику публікацію, присвячену Сергієві Набоці, помістив празький щоденник «Ческе новіни». Газета пише, що Сергій був досвідчений журналіст, – далі цитую газету: «відомий своїм атакуючим стилем». Та передусім «Ческе новіни» звертають увагу на загальні умови, в яких доводиться працювати журналістам в Україні. «Смерть Набоки настала після смерті директора інформаційного агентства «Українські новини» Михайла Коломійця», – продовжує далі празька газета і додає: «Побоювання за безпеку журналістів в Україні посилились після того, як в лісі поблизу Києва було знайдено тіло журналіста Георгія Гонгадзе».

Своїми думками про Сергія Набоку поділився політоглядач Радіо Свобода Ян Юн: «Мені видається дуже показовим і сумним для України останнього часу той факт, що коли помре видатний журналіст, – а Сергій був видатним журналістом, відомим борцем за права людини і за демократію і дисидентом, – тобто коли цей журналіст помре навіть природною смертю, – а судячи з усього, Сергій помер природною смертю через перевтому, – то журналістам у цілому світі відразу пригадується назагал реальна, не дуже весела ситуація в Україні. Тому що вони вже звикли до того, що журналісти в Україні зникають чи помирають за дуже дивних обставин».

Про обставини смерті українських журналістів згадує також і авторитетна празька газета «Млада Фронта Днес». Сергій Набока був одним із найкращих, зазначає щоденник, – і четвертим видатним українським журналістом, якого не стало протягом останніх трьох років.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG